[B4 ALL] jak wymontować panel klimatronika?
[B4 ALL] jak wymontować panel klimatronika?
szukałem ale nie mogę znaleźć, jak się wyciąga panel klimatronika? Czy należy podważyć ten plastik (ramkę która jest naokoło panela?). Chciałbym zobaczyć jakie kolory przewodów dochodzą do klimatronika (zabawy z czujnikiem temperatury ciąg dalszy), podejrzewam ze czujnik temperatury zewnętrznej ma urwana masę (czy klimatronik może pracować bez tego czujnika? Bo jak go odpinam to nic się nie zmienia)
hmm, u mnie jest tak ze normalnie w lecie klima działa, ale podejrzewam że czujnik temperatury ma walniętą masę (wewnętrzny wyświetlacz temperatury źle wyświetla temperaturę - po podłączenie na krótko czujnika + wyświetlacz do aku wszystko było OK, jedynie jak odłączałem masę czujnika to pokazywało bzdury - z tego mój wniosek że masa czujnika jest gdzieś uszkodzona) - ale jak w taki razie działa ten cały klimatronik skoro normalnie chłodzi?Niki20 pisze:Nie może bez niego działać bo wtedy Ci klimy nie włączy gdyż będzie tak jak by cały czas była za niska temperatura...szoton pisze:(czy klimatronik może pracować bez tego czujnika? Bo jak go odpinam to nic się nie zmienia)
Od wtyczki czujnika idą 3 przewody - 2 z jednej nóżki wtyczki (jeden do klimatronika drugi do wyświetlacza temperatury) i jeden przewód z drugiej nóżki wtyczki wg mnie jest to ta uszkodzona masa.
sory, chodziło mi oczywiście o czujnik temperatury zewnętrznej. Tak ogólnie to z tego co słyszałem to są jeszcze dwa czujniki temp. wewnętrznej - na podszybiu i w podsufitce - może u mnie klima pracuje tylko na tych dwóch czujnikach wewnętrznych?Niki20 pisze:szoton, tylko powiedz której temperatury, czy wewnętrznej czy zewnętrznej.