[80 b3 1.6] problem z alarmem
[80 b3 1.6] problem z alarmem
witam serdecznie posiadam audi b3 z 90 roku silnik 1600 + lpg a problem polega na tym iż podczas wyprawy do pracy marne 500 km stała sie rzecz dziwna przynajmniej dla mnie osoby która za grosz sie nie zna na samochodach przy prędkości około 90 km silnik zgasł i zaczeła wyć jakaś syrena wszystko by było dobrze gdyby był to dzień a to była godzina 3 w nocy i małe miasteczko koło radomia miało wczesną pobudke i tu jest moje pytanie czy jest to wina silnika czy alarmu który napewno jest tam zamontowany czy może jeszcze czegoś innego . Więcej danych typu kod silnika rodzaj alarmu podam dzisiaj wieczorem bo zamierzam sie zająć nim teraz bo mam kilka dni wolnego . Za pomoc z góry dziękuje . A jeszcze dodam że audi było u dwóch mechaników i stwierdzili że się nie opłaca robić tego ale nie potrafili podać przyczyny tego stanu rzeczy .
Ostatnio zmieniony 29 gru 2010, 21:35 przez Marianooo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Re: b3 i alarm
Koniecznie zmień mechaników :!: Nie słuchaj ich.$konio$ pisze: A jeszcze dodam że audi było u dwóch mechaników i stwierdzili że się nie opłaca robić tego ale nie potrafili podać przyczyny tego stanu rzeczy .
Zwariował pewnie alarm, odcieło zapłon i masz tę sytuację, najlepiej by było odpiąć ten cały alarm z auta.
No ale co większych szczegółów niech podadzą eksperci w sprawach elektrycznych
tak wogóle to ja już nie wiem czy to wina alarmu czy silnika wymontowałem ten alarm i okazało sie że przewody od odciecia zapłonu fioletowe są wogóle nie podłączone czyli odcięcie odpada a samochód nie odpala dzisiaj jeszcze sprawdze tą cewke i ten czujnik halla acz kolwiek nie wiem jak do tego sie zabrać bezpieczniki są ok jak by ktoś napisał mi jak sprawdzić te częśći tylko jak krowie na granicy byłbym wdzięczny
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Nie chciałem pisać ale rzadko się zdarza że podczas montowania alarmu podpinają się w odcięcie zapłonu.Zacznij od sprawdzenia iskry i czy dochodzi napięcie na cewkę jeśli tam nie będzie napięcia przy włączonej stacyjce prawdopodobnie padł moduł który znajduje sie w środku w aucie i popraw oznaczenie silnika w profilu.Jeszcze zajrzyj sobie tutaj
https://audi80.pl/najczesciej-zadawa ... t34013.htm
https://audi80.pl/najczesciej-zadawa ... t34013.htm