Witam,
Czytałem posty o wieszających się obrotach, jednak mojej sytuacji nie znalazłem. Proszę o pomoc jeśli ktoś zna rozwiązanie. Umnie w 2 litrowym ABK podczas jazdy wieszają się obroty. Raz jak jadę na biegu i wrzucę luz, obroty zostają p. na 3000obr.min. ale naciśnięcie gazu powoduje że spadają do ok 1000. Innym razem, falują do 1500. Czasem jak stanę na luzie, to obroty same nagle podnoszą się do 4000 jednak znów po naciśnięciu pedału gazu, opadają do prawidłowej wartości. Na benzynie jest problem z utrzymaniem na wolnych obrotach po odpaleniu, od razu gaśnie. Na gazie odpala i trzyma. Przepływka chodzi dobrze, bez zacięć. Zaczynam podejrzewać przepustnicę, ale zastanawiam się, to że pomaga wciśnięcie pedału gazu. Myślałem że linka się przytarła w pancerzu, ale nie.
[B4 ABK] Pedał gazu a wieszające się obroty.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
HeavenQueen pisze:Widzę że kolega Sąsiad
Co mówi magiczny VAG? Jakie błędy występują?
Bez diagnozy komputerem nic nie ruszaj na razie.
Uprzedzając pytanie: lepiej kupić sobie interfejs niż bulić w serwisie
Rozumiem że sąsiad jak się nie chwali, to nie ma VAGa? Bo chętnie bym skorzystał.
[ Dodano: 2010-08-18, 09:35 ]
A tak poza tym, to nikt nie ma pomysłu co to może być? Zanim kupię VAG trochę potrwa, godziny pracy utrudniają mi nawet normalne umówienie się z mechanikiem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to smiało piszcie.
Witam
Mam ten sam problem ze swoją audiolą :-| tzn obroty wieszają mi sie na poziomie 1500-2000 Czasem jak lekko i energicznie dotknę pedału gazu obroty wracają do normy. Znowu jak dodam gazu to znowu ten sam problem obroty zatrzymują sie na poziomie 1500-2000 :cry: To samo dzieje sie na lpg jak i na pb. Czy to może być regulator wolnych obrotów??
Mam ten sam problem ze swoją audiolą :-| tzn obroty wieszają mi sie na poziomie 1500-2000 Czasem jak lekko i energicznie dotknę pedału gazu obroty wracają do normy. Znowu jak dodam gazu to znowu ten sam problem obroty zatrzymują sie na poziomie 1500-2000 :cry: To samo dzieje sie na lpg jak i na pb. Czy to może być regulator wolnych obrotów??