Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B4 1,9 TDI Avant

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 08 lis 2010, 01:31

za silnikiem przed podszybiem masz dwa węże które idą do nagrzewnicy, na jednym z nich jest plastikowa śrubka którą zwyczajnie wykręcasz wypuszczając powietrze, oczywiście musisz autko rozgrzać najlepiej nawet jak będzie sobie stało i włączy się wentylator :-)

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 09 lis 2010, 17:08

,,sąsiad'' mówi, iż żadnej plastikowej śruby na wężu tam nie ma...
Ma pytanie który z węży jest odprowadzający, a który doprowadzający.

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 09 lis 2010, 17:42

Załączam zdjęcie silnika z zaznaczoną strzałką o której plastikowej śrubce mowa, i wąż z tą właśnie śrubką jest doprowadzający, ale głowy nie daje, jeśli się mylę niech ktoś z forum mnie poprawi :-)

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 02 gru 2010, 21:03

Witam po dłuższej nieobecności na forum...
Jeszcze sobie musiałem troszeczkę Alfa pośmigać, ale ostatecznie została już sprzedana w poniedziałek za 1500zł :)
Nieźle, bo ludzie w moim wieku rzadko sprzedają samochód w całości i za cenę choćby równą cenie za którą go kupili...
Ja kupiłem Alfę za 750zł, trochę włożyłem ale w sumie nie straciłem :) Zyskałem sporo frajdy...

Ale to już przeszłość i trzeba patrzeć do przodu...
Audi jest już oficjalnie moje, a mama zmieniła poczciwe kombi na Nissana Note'a
Poniewarz mam 18 lat musiało przejść próbę ognia
:P
Rzecz jasna do driftu czy jakiego kolwiek innego sportu to ni jak za cholerę się nie nadaje :) Raz mi się nim już centralnie pięknie bokiem go władować w zaspę :mrgreen:
Traktuję ten samochód jak takiego poczciwego osiołka który mnie wozi za jedną marchewkę raz na jakiś czas :)

ale... polubiłem go...
Zrobiłem nim jednego dnia 400km i nie mogłem się nadziwić że wskazówka paliwa może stać w miejscu :D W Alfie naprawdę nie trzeba było się dobrze przyglądać żeby zobaczyć jak opada w dół :D
Po prostu genialne...
Z odpalaniem w zimę jest problem, w benzynówce tego nie było, ale jestem wyrozumiały :)

Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony, do tego stopnia, że wziąłem pieniądze z Alfy i poczyniłem następujące inwestycje:

-pióra wycieraczek 18zł
-dywaniki 39zł
-zapach ,,relax'' 4,90zł

Pojechałem nim specjalnie do Kielc i po raz pierwszy miałem to uczucie, że nie zbankrutuje zrobiąc 80km :D
Super autko... daje radość, ale zupełnie innego rodzaju niż Alfa 8-)

Będzie mi trochę brakowało wciśnięcia w fotel, ryku boxera, przyśpieszenia i tego uczucia że mogę wyprzedzić wszystko, tej pozycji za kierownicą...
Ale za to zyskałem fajne kombi w dieslu którym także jestem zachwycony :D

Naprawdę auto godne polecenia i te bajeranckie ogrzewane fotele :D
Oczywiście ma sporo wad, jak niedziałająca nagrzewnica co w tą pogodę stanowi problem...
Mimo, że odpowietrzałem układ chłodzenia, a nawet przepychałem nagrzewnicę...

dobrze, że w dupę chociaż ciepło :D

P.S
Naprawdę myślałem, że nie będę go lubił... wręcz nie chciałem go polubić :)
Ale naprawdę ciężko nie lubić takiego auta :)
Może do zagorzałego fana mi trochę brakuje... ale zaskoczyło mnie milej niż sądziłem :-D

Awatar użytkownika
diablo228
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: diablo228 » 02 gru 2010, 21:14

Marek92 pisze:Będzie mi trochę brakowało wciśnięcia w fotel, ryku boxera, przyśpieszenia i tego uczucia że mogę wyprzedzić wszystko, tej pozycji za kierownicą...
Podoba mi się ten tekst :-P zwłaszcza to że możesz wszystko wyprzedzić 8-)

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 02 gru 2010, 23:50

No wiadomo... tam było tylko nieco ponad 100KM :P Nie można z tej Alfy robić jakiegoś potwora :-)
ale krótkie przełożenia i masa sprawiały ze naprawdę kilka Tirów, lub inne historie potrafiła zostawić za sobą :-)
Mimo, że to 1,7 trzeba ją kłaść na równi z silnikami 2,0...
Bo Vectra nie podołała, z 2,0 silnikiem, podobnie jak BMW 318 ;-)
Ogólnie, była dosyć dynamiczna... tylko paliwożerna, wiadomo trzeba było czymś te kółka napędzać :-D

W Audi czuję się fajnie, w miarę komfortowo i nie patrzę z niepokojem na wskaźnik paliwa :-)

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 29 gru 2010, 23:26

Ok odświeżam temat :)
Na święta pod choinkę Audi dostało uroczy prezent w postaci mieszka zmiany biegów...
Przyznam, że kurde trochę się z nim musiałem mocować na tym mrozie, ale efekt super...
Jak zdjąłem mieszek to się wyjaśniło dlaczego nie świeci światełko wstecznego...
Jest wtyczka wyjęta, problem w tym że nie ma gdzie jej wsadzić. To była jakaś Angielska skrzynia ponoć czy coś... no i teraz myślę co z tym fantem zrobić bo obciach jeździć z kablem którego trzeba wkładać w zapalniczkę za każdym razem przy cofaniu... To rozwiązanie nie boję się tego powiedzieć: Jest do dupy nie podobne...
Co ciekawe, Audi przeszło chyba w tryb ,,Uwaga jeździ mną 18-nasto latek'' i naprawdę nie sądziłem, ale i nie chciałem NIGDY tego powiedzieć...
Ale franca nawet dynamiczna jest :) A mówi to człowiek ,,spaczony'' który na pierwszy samochód miał leciutkie nadwozie z mocnym boxerem pod maską, no ale że ten leży już w częściach na Ukrainie niestety to został mi Turbo Diesel :)
I powiem szczerze... że przy 2000 zaczyna jechać :)
Daje radę wyprzedzić już nie tylko babcie w balkoniku i inwalidę na wózku ale jak go dobrze bujnąć to i piechura wyprzedzi :D
Fotele fajnie w dupcie grzeją czym jestem zachwycony biorąc poprawkę na to że nagrzewnica nie działa :P A nie wyobrażacie sobie jechać samochodem bez ogrzewania w mróz -20... Tego nawet Beryl Gryls nie przetrwa... najgorzej oczywiście z nogami, bo na rękach rękawice, w tyłek i plecy fotel grzeje, a na łeb czapka :) No ale na podłodze gdzie swego czasu tworzyło się lodowisko do gry w Hokeja to nawet ciepłe buty nie pomagają... :)

W każdym razie naprawdę zaczął mi się podobać wózek :)
Niesamowite, że jak zaleję za 100zł to jeżdżę ponad 3 dni :P Niestety w Alfie był z tym problem bo na stacjach już mi po imieniu mówili :P Teraz jak przyjechałem to myśleli na BP że umarłem, a ja po prostu samochód zmieniłem :D

W każdym razie pozytywnie :)
Myślę, że trzeba się wkręcić porządnie na forum, podpatrywać pomysły i działać :)
Na wiosnę myślę że będę działał i zrobię coś by autko wyglądało jak zbiorę trochę kasy, bo niestety 1500zł z Alfy rozeszło się niewiadomo gdzie :D

Pozdrowienienia i cóż :)
Niedługo wstawię jakieś zdjęcia, może filmik jak to chodzi :)

Awatar użytkownika
karolas123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolas123 » 29 gru 2010, 23:34

Marek92, pozytywnie zakrecony wariat z Ciebie <ok> Bedzie z Ciebie jeszcze Audi maniak :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 29 gru 2010, 23:57

No może, może... kto wie :)
Teraz będę sobie kierownicę obszywał, czarną skórą czerwoną nicią ;) Zamówiłem na allegro i właśnie czekam na paczkę ;)
Wnętrze już się zmieniło, ale rewolucje to dopiero na wiosne będą :D Ludzie nie poznają tego auta... tak samo jak się Alfa zmieniła nie do poznania tak samo się Audi zmieni, albo jeszcze bardziej :)

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 30 gru 2010, 00:05

dobry tok myślenia, oby siana starczyło :mrgreen: Ja ze swojego ABT też jestem mega zadowolony, jak małe dziecko :mrgreen: Grzanie dup i tą kiere to bym przygarnął chetnie hehe. Powodzenia z modami <ok>

p-a-b-u
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Pawel
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 2.6 ABC

Post autor: p-a-b-u » 30 gru 2010, 07:41

Marek92 pisze:No może, może... kto wie :)
Teraz będę sobie kierownicę obszywał, czarną skórą czerwoną nicią ;) Zamówiłem na allegro i właśnie czekam na paczkę ;)

Jak obszyjesz kiere sline samemu skóra z allegro to faktycznie wnętrze zmieni się nie do poznania, ale niestety nie w pozytywnym tego słowa znaczeniu :-x

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 01 sty 2011, 17:21

Dlaczego?
Skóra jest porządna, bardzo ładna...
Właśnie przyszła :-)
A ta stara już powycierana i w dodatku się strasznie rozłazi :-(
To niby co można z nią zrobić?

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 02 sty 2011, 19:31

No dobra, kierownica już obszyta, robiłem to pierwszy raz w życiu...
Mam kilka uwag:
-Po pierwsze, nie można tego traktować, jak skóry na kierownice... tylko jako pokrowiec skórzany na kierownice, w dodatku nie brzydki ;-)
-Po drugie, ponieważ to mój debiut, a jestem ślepy, szczególnie gdy słońce zajdzie nie jest to porównywalne z Niemiecką precyzją, ale jutro jak słońce wstanie to będę poprawiał...
-Na pierwszy rzut oka bardzo ładny, aczkolwiek trochę luźny... to i tak nic w porównaniu ze starą skórą która odłaziła i niewygodnie się trzymało...

Gdy to rozwiązanie mi się znudzi, albo spłynie na mnie deszcz gotówki to mogę zawsze zdjąć ten pokrowiec i cieszyć się oryginalną kierownicą S-Line, która teraz dzięki tej skórce się nie niszczy, aczkolwiek tyle lat dało jej się we znaki i tak jest mocno wytarta... więc żeby w pełni być usatysfakcjonowanym muszę oddać ją do tapicera :-)

Ogólnie jestem zadowolony, warto te 38zł wydać i poświęcić kilka godzin jeśli ktoś ma dziada a nie kierownice :-)

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 02 sty 2011, 19:47

Aaa to o taki obszycie Ci chodziło, wygląda jak wygląda, kwestia gustu, też tak zrobiłem jakiś czas temu, o wiele lepiej się trzyma niż zwykłą kierownicę..

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 02 sty 2011, 20:04

Raczej kwestia obszycia... :-)
Ogólnie nie wyszło nawet tak tragicznie... Jutro sprawdzę jak kierownica leży w dłoniach ;-)
Miałem dziś porobić zdjęcia, ale kurczę auto jest caluteńkie brudne od dołu po dach pokryte porządną warstwą brudu, a nie chciałem jechać na myjnie żeby jutro po wstaniu z łóżka nie musieć kuć pokrywy lodowej by dostać się do auta...
Za to w środku jak już będzie jasno mogę cyknąć fotkę jak teraz wygląda moja S-line ;)

Przy okazji zrobię też zdjęcie pomarańczowej kontrolki która czasem mryga, i żeby zgasła muszę dotknąć hamulec... nie mam pojęcia co to może być, i czemu akurat hamulec...

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl