Nie no luz pierdołami się nie przejmuje,pali, jeździ i wozi tanio cztery litery, drobnostkami się nie stresuje
edit :mrgreen:
Wczoraj zanim wdusiłem magiczny przycisk pojawiła mi się sama kontrolka na desce od grzania świec :!: :?: ja już nic nie jarzę
[B4 1.9 tdi-1Z] Filtr paliwa
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
pewnie czujnik jest winny tak jak pisałem wcześniej.u mnie świece zapalały się dopiero przy - 20 lub -25 stopniach bo czujnik przekłamywał o 30 stopni.u ciebie pewnie jest podobnie.wczoraj widocznie temperatura spadła do tego poziomu ze dla czujnika było mniej niż 5 stopni i świece się zagrzały same...
O tym samym se pomyślałem i zacznę od tego a jak nie to wywalę termostat i muszę spr. czujnik odpowiedzialny za temp.na desce, ale jak się troszkę ociepli czyli podobno na weekend <ok>hudy pisze:a sprawdzałeś czy nie masz zapowietrzonego układu bo mi to na to wygląda.jeśli po dłuższej jeździe nie ma ogrzewania a górny wąż gorący to pewnie zapowietrzony układ.co do dolnego węża to może być letni bo przecież nie masz cały czas otworzonego termostatu tylko on się zamyka i otwiera...
edit <ok>
Dzis zrobiłem 35km ogrzewanie się delikatnie pojawiło, wąż dolny zimny tak samo jak płyn w zbiorniczku odkręciłem korek i wsadziłem palec do płynu. Przewody do nagrzewnicy gorące. Na weekend nie było czasu ale w tygodniu chyba wyjmę i sprawdzę czy dobrze zamontowany jest termostat bo tylko to mi przychodzi do głowy
[ Dodano: 2011-03-24, 23:34 ]
Temat już rozwiązany podmieniłem czujnik ten szary 3 pinowy i wskaźnik na desce ożył <ok>