[ B4 1,9TDI 1Z] uszczelka nad kolektorem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
[ B4 1,9TDI 1Z] uszczelka nad kolektorem
witam panowie mam pytanie :?: czy w miejscu którym zaznaczyłem idzie jakaś uszczelka metalowa?może ktoś kto ma etkę mógłby zobaczyć?bo w starym silniku wcześniej robiłem to na silikon bo nie było wiem że na silikon jest kiszka bo temp.itd. ale może by zrobił z jakiegoś metalu?troszkę zaczyna mi tam olejem delikatnie chlapać :roll: aha EGR zaślepiony i n18 odłączony <ok>
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
jest tam uszczelka.nie mogłem jej dostać ale jakoś się udało.jest to uszczelka papierowa a jej numer według etki to: 028 129 754A ale nie wiem czy po tych numerach ją znajdą bo ja miałem z tym problem. coś mi kiedyś sprzedawca mówił że te numery audi i vw pozmieniało i nie wszystkie wchodzą z etki...
gibaj, kup sobie zbrojony materiał na uszczelki i wytnij, ja też miałem z tym problem bo mi się tamtędy olej sączył a takowej uszczelki nigdzie nie mogłem dostać, wyciąłem założyłem jakoś w sierpniu chyba i do tej pory suchutko <ok>
przy okazji mam małe pytanko, na pokrywie zaworów są 3 śrubki i idą tam takie gumki od spodu i z wierzchu, wymieniałem już ze 3 razy te gumki i nadal się troche poci spod tych śrubek, nawet sylikonem pomazałem wokół tych śrubek, idze to jakoś uszczelnić?
przy okazji mam małe pytanko, na pokrywie zaworów są 3 śrubki i idą tam takie gumki od spodu i z wierzchu, wymieniałem już ze 3 razy te gumki i nadal się troche poci spod tych śrubek, nawet sylikonem pomazałem wokół tych śrubek, idze to jakoś uszczelnić?
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Artur możesz też wyciąć taką ze zwykłego kartonu a do tego nawal silikonu.ja jak pierwszy raz z tym robiłem to na samym silikonie założyłem i tez trzymało ale zaczęło cieknąc z uszczelki od kolektora i musiałem to rozebrać.
Karol u mnie ciągle ciekło z tych śrub od pokrywy.ostatnio jak zakładałem uszczelkę pod pokrywą to jak zakładałem uszczelki na tych śrubach to zawaliłem silikonu i już od pół roku mam spokój także możesz tak spróbować...z tego co wiem to wiele osób ma z tym problem.niczemu to nie przeszkadza ale brudzi silnik i wkurza <ok>
Karol u mnie ciągle ciekło z tych śrub od pokrywy.ostatnio jak zakładałem uszczelkę pod pokrywą to jak zakładałem uszczelki na tych śrubach to zawaliłem silikonu i już od pół roku mam spokój także możesz tak spróbować...z tego co wiem to wiele osób ma z tym problem.niczemu to nie przeszkadza ale brudzi silnik i wkurza <ok>
- tokarka606
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sebastian robiłem z tym i zwykła papierowa uszczelka + silikon trzyma bez problemu.u mnie trzymało tak przez kilka lat wiec jak by miało wydmuchać to by to zrobiło od razu.kumpel ma na samym silikonie i tez jest ok.a co do tej uszczelki co pokazałeś na zdjęciach to chyba jakaś pomyłka z tymi 50zł?? taka mała uszczelka i tyle miała by kosztować?? chyba tylko w aso
- tokarka606
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja robiłem na uszczelce z tektury a kumpel ma na samym silikonie juz 3 lata i trzyma.więc to pewnie zależy jak się zrobi lub można tu mówić o farcie <ok> ale Karol na pewno nie stosowałeś Dirko, ten silikon jest nie do zajeb.... jak już coś tym skleisz to nie ma mocy by to rozkleiło.można to nazwać silikon + klej w jednym.jak będziesz z czymś robił to sprawdź bo warto...