[ALL] Rysy na aucie
- karol_17
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
[ALL] Rysy na aucie
Witam .
Dziś zobaczyłem ze po zimie na mojej audi powstało trochę rys od anteny Cb odsiezania itp.
I mam pytanie czy jest jakiś środek , preparat który działa żeby to zniwelować i lakier lśnił ?
Dziś zobaczyłem ze po zimie na mojej audi powstało trochę rys od anteny Cb odsiezania itp.
I mam pytanie czy jest jakiś środek , preparat który działa żeby to zniwelować i lakier lśnił ?
- percevalle
- Audi 80 Klub
Da sie tylko rysa rysie nie równa. Wszystko zależy od głębokości rysy i jej wielkości. Czy przetarty jest tylko sam lakier, czy widać podkład czy też do samej blachy. Pierwszy sposób to polerowanie nawet zwykłą pastą tempo, jesli widać podkład to niektórzy stosują kredki (choć kredki są dobre tylko do szkoły wg mnie), zaprawki ( w mniejszych rysach daję zadowalające rezultaty) i malowanie. W przypadku rysy do gołej blachy, w grę wchodzi zabezpieczenie antykorozyjne i pełne malowanie.karol_17 pisze:kacper85, Czyli nie da się zrobić nic z rysami ? hmm w sklepach jest wiele pas , kredek , płynów ? Nic nie działa ?
Moim zdaniem jesli masz małą ryse na lakierze to próbuj pasty. A najlepiej do wiosny nie rób nic bo teraz nie ma sensu sie za to brać.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- percevalle
- Audi 80 Klub