[ B4 1,9TDI 1Z] uszczelka nad kolektorem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
swoją drogą ciekawe czy już pierścienie puszczają?czy popychacze do bani? nawet jak silikon tam się dostanie to po prostu go spali dobrze myślę?
Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 16:56 przez gibaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tak to jest właśnie ten silikon.tylko że od zwykłego silikonu różni go to że daje się go tylko troszkę na palec i lekko smaruje się element cieniutką warstwą by po ściśnięciu nic na boki nie wypływało jak przy zwykłym silikonie.znajomy mechanik mi to polecił a koleś w sklepie jak to kupowałem powiedział że wiem że to się stosuje już na stałe i trudno później te elementy od siebie odkleić :mrgreen: nie próbowałem więc nie wiem czy miał rację. narazie wszytko co tym złączyłem trzyma bez problemu...
o co ci chodzi bo nie rozumiem??gibaj pisze:swoją drogą ciekawe czy już pierścienie puszczają?czy popychacze do bani?
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to normalne u mnie też tam wywalało olej.wiesz wszytko co idzie z odmy leci z powrotem i dlatego zawsze się po jakimś czasie trochę go uzbiera jeśli jest jakaś nieszczelność.do tego dochodzi jeszcze syf z egra jeśli masz nie zaślepiony i takie są skutki.u mnie też się dośc mocno tam pociło jak miałem nieszczelność...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jakiego sposobu??siejek pisze:wiem o tym tylko szukam jakieś dobrego sposobu
czy ja wiem.ja to zrobiłem w kilka godzin i powiem szczerze że nie było trudno.dużo rozbierania też nie ma więc warto o tym pomyśleć mnie kolektor nie był bardzo zasyfiony ale jak wyciągnęliśmy u kumpla w golfie to masakr.otwory w kolektorze miały średnice małego palca...gibaj pisze:ale kolektora nie będę czyścił :lol: za dużo roboty :cry:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ok już po wymianie <ok> akurat wolne dzisiaj więc zrobiłem zdjęcia i opis <ok> jest na warsztat-naprawy <ok> tkże jak ktoś chce może zajrzeć :mrgreen: https://audi80.pl/-b4-19tdi-1z-wymia ... t50488.htm