Audio w b3
wiec twoje propozycje sa do bani ze tak powiem widziales moc tych glosnikow ktore proponujesz maja 100 piec tylko 60 z zapasem beda wykorzystywane tylko w polowie
wiec troche wyrzucanie $ w bloto po co zapytam??
skoro moze zakupic tansze z 50 rms beda wykorzystywane w pelni i zostanie mu cos floty dolozy i zakupi skrzynie czy to nie logiczniejsze wyjsce?
Przyklad hertz-dcx-165
wykorzystuje pelna moc glosnika i zostaje mu 100 w kieszeni an poczatek do skrzyni
wiec troche wyrzucanie $ w bloto po co zapytam??
skoro moze zakupic tansze z 50 rms beda wykorzystywane w pelni i zostanie mu cos floty dolozy i zakupi skrzynie czy to nie logiczniejsze wyjsce?
Przyklad hertz-dcx-165
wykorzystuje pelna moc glosnika i zostaje mu 100 w kieszeni an poczatek do skrzyni
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 17:31 przez Baldur, łącznie zmieniany 1 raz.
Po pierwsze pokaż mi dobre efektywne głośniki o mocy 50W RMS?
Po drugie rzeczą logiczną jest to, że głosniki nie są kupowane do zawodów car audio
Po trzecie idąc Twoim tokiem myślenia czy przy każdej nastepnej modernizacji audio bedzię trzeba wymieniać głośniki na inne bo okażą się za słabe?
Po czwarte kolega dysponuje "flotą" na zakup subwoofera.
Nie ma ładu ni składu w tym co piszesz
[ Dodano: 2011-01-07, 23:36 ]
Kolego sympatyczny... HERTZ DCX 165 ma się do HiFonics TX-6.2W tak jak Fiat 126p do Maybacha ojca Rydzyka
Po drugie rzeczą logiczną jest to, że głosniki nie są kupowane do zawodów car audio
Po trzecie idąc Twoim tokiem myślenia czy przy każdej nastepnej modernizacji audio bedzię trzeba wymieniać głośniki na inne bo okażą się za słabe?
Po czwarte kolega dysponuje "flotą" na zakup subwoofera.
Nie ma ładu ni składu w tym co piszesz
[ Dodano: 2011-01-07, 23:36 ]
Kolego sympatyczny... HERTZ DCX 165 ma się do HiFonics TX-6.2W tak jak Fiat 126p do Maybacha ojca Rydzyka
1. po co mu 100 skoro piec wyciagnie z nich tylko 50 beda tak samo grac jak 200rms, będą tylko męczyć piec
2.wiadomo zawody to nie sa
3. mówisz o modernizacji CA na chwile obecna ma piec który nie potrafi za duzo a jak wiadomo piec jest częścią do której dopasowuje się resztę , nie widzę żadnej wzmianki o tym ze ma zamiar zmieniać w najbliższym czasie wiec dobieram do niego
4. skoro dysponuje to ciekawi mnie jaka skrzynie mu dobierzesz pod 160 RMS po mostku pewnie jakiegoś JBL z 500 RMS bo możne kiedyś zmieni piec i się mu przyda dodatkowa moc
edit; pod tym piecem to jet to samo nie wyciągniesz z nich nic więcej , wiec po co przepłacać?
Moja rada sprzedaj piec i zacznij od poczatku kompletowac zaczniesz od dobrego pieca dolozysz glosniki i kiedys skrzynie
2.wiadomo zawody to nie sa
3. mówisz o modernizacji CA na chwile obecna ma piec który nie potrafi za duzo a jak wiadomo piec jest częścią do której dopasowuje się resztę , nie widzę żadnej wzmianki o tym ze ma zamiar zmieniać w najbliższym czasie wiec dobieram do niego
4. skoro dysponuje to ciekawi mnie jaka skrzynie mu dobierzesz pod 160 RMS po mostku pewnie jakiegoś JBL z 500 RMS bo możne kiedyś zmieni piec i się mu przyda dodatkowa moc
edit; pod tym piecem to jet to samo nie wyciągniesz z nich nic więcej , wiec po co przepłacać?
Moja rada sprzedaj piec i zacznij od poczatku kompletowac zaczniesz od dobrego pieca dolozysz glosniki i kiedys skrzynie
Ostatnio zmieniony 07 sty 2011, 23:49 przez Baldur, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Racja.mezik0 pisze:po to mu takie a nie inne że np za rok wymieni wzmacniacz trzeba patrzeć przyszłościowo a nie co rok wymieniać głośniki lepiej kupić raz i niech grają na pół gwizdka a potem kupi drógi wzmak co zasili skrzynie a ten zasili głośniki albo ogólnie wymieni pieca a nie od razu całe nagłośnienie
Co do powyzeszgo, caly czas wokol komina krazycie...
W tzm budzecie cudow nie bedzie i nie widze sensu nad wielkimi rozwazaniami...
Gdyby byl to zestaw za 1Kzl+....
koledzy juz mam metlik w glowie chcialem kupic tego suba JBL 1204 na to mam osobna kase na glosniki tyl boczki mam 300zl teraz kolega pisze ze max to bede mial po zmostkowaniu 160 rms a ten JBL ma jak pisza 275W RMS czy on da rade dac ten zmacniacz do JBL
[ Dodano: 2011-01-10, 12:20 ]
a moze kupic jakas uzywke do 150zl pod te glosniki co kolega doradza czy moze pod tego suba JBL?
[ Dodano: 2011-01-10, 12:20 ]
a moze kupic jakas uzywke do 150zl pod te glosniki co kolega doradza czy moze pod tego suba JBL?
Pep000 pisze:Radio dobre, bardzo dobry przetwornik
Wzmacniacz do w konfiguracji przód + tył podejdzie, ale ma się nijak do suba jaki chcesz zakupić.
Przewód do głośników tył przód min. 2x2.5mm2 przy czym pamietaj żeby długość przewodów była jednakowa, do suba min 2x4mm2
[ Dodano: 2011-01-10, 18:25 ]
I dlaczego koniecznie ten jednak niezbyt dobry JBL ?! Ten okropnie mocożerny sub pod Twoim wzmacniaczykiem nie zagra wogóle.
Kup rewelacyjny ROCKFORD FOSGATE Punch P1S412 na bank w pełni Cie zadowoli. Cena na allegro waha się w okolicach 400zł/nowy, ale przyczaj się na używkę.
Możesz wtedy tynle boczki napędzić w mostku 2x160W z duzym zapasem mocy i dokupić kolejny wzmacniacz pod suba, albo mostek dajesz na suba i o 60W na boczki.
A tak na marginesie oddam tanio Hifonics Zeus z700 5 chanel - stan perfekt nigdy nie przegrzany za 800zł cena rynkowa na rok 2007 2,5 tys....
To chyba najrozsądniejszy plan.
Nic więcej nie potrzebujesz poza przewodami zasilającymi które ciągniesz od pierwszego wzmaka. Rozgałęźnikiem rca i i drugim krótkim rca który tez rozgałęziasz przy pierwszym wzmaku. Jęśli kupisz coś porządnego i łącznie pobór mocy przekroczy 300-400W rms warto będzie wyposażyć instalacje w kondensator i dodatkowy bezpiecznik na przewodzie plusowym
Nic więcej nie potrzebujesz poza przewodami zasilającymi które ciągniesz od pierwszego wzmaka. Rozgałęźnikiem rca i i drugim krótkim rca który tez rozgałęziasz przy pierwszym wzmaku. Jęśli kupisz coś porządnego i łącznie pobór mocy przekroczy 300-400W rms warto będzie wyposażyć instalacje w kondensator i dodatkowy bezpiecznik na przewodzie plusowym
a czy warto kupic sobie kondensator
bull-audio-1f-power-cap-super-kondensator
pisze tu do tego co juz mam czy jak kupie taki to potem juz nie bede musial kupowac?
bull-audio-1f-power-cap-super-kondensator
pisze tu do tego co juz mam czy jak kupie taki to potem juz nie bede musial kupowac?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 17:33 przez Marko74, łącznie zmieniany 1 raz.
a kabelki jutro bede sprawdzal bo bezpieznik tam mam jakis wczesniej gosc mial chyba niezly sprzet kabli tyle ze chej mysle ze kable zostawil nadzieja a jak cos to te by byly dobre?
http://allegro.pl/dietz-23089-zestaw-ka ... 55507.html
http://allegro.pl/dietz-23089-zestaw-ka ... 55507.html