[80 b3] poluzowana szyba
-
- Forum Audi 80
[80 b3] poluzowana szyba
witam mam drobny problem z szyba w przednich drzwiach. jest lekko poluzowana nie wiem jaki jest tego powod ale gdy jade po bruku strasznie hałasuje i w zwiazku z tym mam pytanie czy trudno sie do niej dostac? czy duzo rozkrecania i czy potem łatwo to poskładac. z góry dzieki.
Podpinam się pod temat... u mnie dzieję sie trochę inaczej. Jak mam szybę zamkniętą to jest cisza, gdy tylko ją troche opuszczę to słychać stuki jak rozbierałem tapicerke to wypadł mi taki gumowy element tylko nie za bardzo wiem w którym miejscu powinien być Może ktoś już tak miał u siebie i wie jak to naprawić :?:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Revelation, zdejmujesz boczek i masz ramke całą z szybą mocowaną na czterech srubach ... po dwie z lewej i z prawej tez dwie...
... jezeli dobrze zrozumialem to chodzi Ci o to ze jak szyba jest luźga gora doł ? nie jest jakby to powiedziec stabilna- sztywno ... ? zatem jak odkrecisz ramke to szyba bedzie w niej siedziala i na podnosniku przy mocowaniu szyby do niego o ile pamietam jest taki jakby bolec zakonczony plasticzkiem takim wałeczkiem, on ustawia szybe zeby była sztywno tzn zeby nie była luźno ... to jest cos takiego jakbys chcial napiąc linke... nie wiem czy sie dobrze wyraziłem... postaram sie jakies fotki znalesc...
(zaznaczam ze nie da sie tego regulowac bez odkręcenia ramki bo regulacja jest z drugiej strony)...
...
znalazlem fotke... tym bolcem zaznaczonym na zdjeciu mozna regulowac... moze cos pomoze to wiec sprubuj...
ponczo, Ty tez spróbuj...
... jezeli dobrze zrozumialem to chodzi Ci o to ze jak szyba jest luźga gora doł ? nie jest jakby to powiedziec stabilna- sztywno ... ? zatem jak odkrecisz ramke to szyba bedzie w niej siedziala i na podnosniku przy mocowaniu szyby do niego o ile pamietam jest taki jakby bolec zakonczony plasticzkiem takim wałeczkiem, on ustawia szybe zeby była sztywno tzn zeby nie była luźno ... to jest cos takiego jakbys chcial napiąc linke... nie wiem czy sie dobrze wyraziłem... postaram sie jakies fotki znalesc...
(zaznaczam ze nie da sie tego regulowac bez odkręcenia ramki bo regulacja jest z drugiej strony)...
...
znalazlem fotke... tym bolcem zaznaczonym na zdjeciu mozna regulowac... moze cos pomoze to wiec sprubuj...
ponczo, Ty tez spróbuj...
Misiek_Stce - dzięki za wskazówki... jak będzie trochę wolnego czasu to zabiorę się za to bo trochę denerwuje podczas jazdy
Tak ciekawości... ma ktoś może zdjęcie drzwi przednich rozebranych na części pierwsze? Niestety nie mam ETKI a wiem że tam może takie coś być Jakby ktoś miał to będe wdzięczny za "wrzute"
Pozdrawiam
Tak ciekawości... ma ktoś może zdjęcie drzwi przednich rozebranych na części pierwsze? Niestety nie mam ETKI a wiem że tam może takie coś być Jakby ktoś miał to będe wdzięczny za "wrzute"
Pozdrawiam