Nie mam zadnego LPG
dobra powoli zaczynam rozumiec moja audiczke i coraz lepiej mi odpala
aaaa to ze nie odpalila przy orlenie wydaje mi sie ze bylo spowodowane zalaniem paliwem gaznika
[b3] Jak zapalac audi 1.8 w gazmiku na ssaniu
Jak miałem 1,8 SF-a to 2 depniecia w gaz zeby podało wiecej PB potem ssanie na max i odpalanie bez gazu. JAk odpalił to wciskałem do połowy ssanie, jak ruszyłem to wciskałem ssanie do końca i jechał kaweł zeby sie lekko rozgrzał i wtedy na LPG. Przy gaznikowcu podstawa to porzadnie wyregulowany gaźnik ( skład CO, ustawienie przesłon od ssania i przyspieszony bieg jałowy) i nie ma bata zeby nie palił.
Audi88 pisze:Nie mam zadnego LPG
dobra powoli zaczynam rozumiec moja audiczke i coraz lepiej mi odpala
aaaa to ze nie odpalila przy orlenie wydaje mi sie ze bylo spowodowane zalaniem paliwem gaznika
sorki z tym gazem zle zrozumialem :shock:
skoro niemasz lpg to ma palic jak (trotyl ) od 1go strzalu fakt 2/3 razy depnac energicznie w pedal gazu pomaga ,ewentualne braki to -
-{wypadalo by sprawdzic ten elektro zawor , ma pomaranczowy kapturek na wlocie powietrza po przekreceniu zaplonu slychac jak prztyka pod obudowa filtra
tylko nie jestem pewien czy masz taki sam gaznik jaki ja mialem ale problem elektro zaw. widzalem gdzies na forum z fotami
u siebie sygnal sterujacy puscilem z dzwigni od ssania z przewodu + kturt idzie na kontrolke
i ssanie wspolgralo z elek/zaworem
Audi88 pisze:Aaa czy to ten elektro zawor taks tuka po przekreceniu stacyjki ?
Bo zauwazylem ostatnio taki trzask po przekreceniu w okolicach akumulatora..lub gdzies po prawej stronie chociaz moge sie mylic gdzie to pstryka
dokladnie tak jak piszesz w tych okolicac tylko ze to moze byc rownie dobrze dysza od wolnych obr. znajduje sie 8cm. od tego elek.zaw.