[B3 1,6 TD] jaki moduł komfort
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
[B3 1,6 TD] jaki moduł komfort
W swojej niuni niedługo będę zakłądał sterowanie centralki z pilota i myśle też o dodaniu modułu komfort bo trochę mnie to wkurza jak podjeżdżam na przykłąd do dziewczyny i musze pozamykać 4 szyby i szyber trzymajac palce na przyciskach. Chciałbym wychodzić z samochodu, wciskać przycisk i żeby wszystko samo sie zamykało. I teraz moje pytanie. Jaki to powinien być moduł konfort? Czy musi byc jakis specjalny konkretnie pod moją niunie czy może być byle jaki firmy Audi albo VW? Czy musze szukać niestety konkretnego modelu.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
I znów na weekendzik w domku jestem. Centralny juz do mnie przyszedł ale jeszcze nie walczyłem z jego podłączeniem. Według schematu powinienem przeciąć jakiś kable idący od pompy pnełmatycznej do drzwi kierowcy. Trochę tego nie mogę zrozumieć bo chyba pompy są dzie o ile się nie myle, w przednich drzwiach (ale nie jestem pewien - tą problematyką jeszcze sie nie zajmowałem). Ogólnie chodzi mi o to że mogę mieć problemy ze znalezieniem tego kabla. Z resztą nie powinno byc problemów. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc w tej kwesti. Chciałem dzisiaj rozebrać tapicerke drzwi kierowcy żeby zobaczyć co i jak ale na chiny nie mogłem. Jakoś sie zblokowała i ani drgnęła a wszystko co trzeba odręciłem.
Kolego uważnie rób bo łatwo uszkodzić siłownik w drzwiach.
Z przewodów idących w słupku do drzwi wybieraj po kolei i podłączaj miernik.
Po podłączeniu do jednego z przewodów włącz ryglem zamykanie, następnie otwórz. Na mierniku powinno się pojawić "+12V" OTWIERA i "- masa" ZAMYKA lub odwrotnie nie pamiętam. na jednym przewodzie :!:
Jak już znajdziesz to przetnij go i spróbuj zamknąć i otworzyć ryglem. Nie powinno działać :!:
Nie pomy kirunku pompka - drzwi :!:
Z przewodów idących w słupku do drzwi wybieraj po kolei i podłączaj miernik.
Po podłączeniu do jednego z przewodów włącz ryglem zamykanie, następnie otwórz. Na mierniku powinno się pojawić "+12V" OTWIERA i "- masa" ZAMYKA lub odwrotnie nie pamiętam. na jednym przewodzie :!:
Jak już znajdziesz to przetnij go i spróbuj zamknąć i otworzyć ryglem. Nie powinno działać :!:
Nie pomy kirunku pompka - drzwi :!:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: