Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] Felgi - szeroka stal

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 25 gru 2010, 23:48

z tego co mi mówi łepek to powiedział że on to wyliczy tak jak ja sobie chce zeby to wygladało bo pracuje na szrocie i sobie wszystko mierzy przed spawaniem. Zobaczymy :mrgreen:

Arturo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arturo997 » 25 gru 2010, 23:57

A ile Ci zaśpiewał za komplet szerokiej stali 15" 9J?? Bo może sam się skusze :mrgreen:

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 26 gru 2010, 00:00

100zł sztuka z wypiaskowaniem i pomalowaniem + 8 szt stalówek czyli wyjdzie około 7 stówek

deejay.ftb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Zbyszek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: deejay.ftb » 26 gru 2010, 08:31

Arturo997 pisze:czy można wycenić unikatowe felgi stalowe które może byłyby unikatowe w skali kraju bądź całej Europy??
sluszne podejscie do tematu <piwo>
Arturo997 pisze:osobiście nie spotkałem nawet jednego kompletu 15" z oryginalnym rozstawem 4x108
ja tez, dlatego kupilem 4x100 i poszedlem z nimi do fachowca ktory wywiercil mi drugi komplet otworow :mrgreen:

Arturo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arturo997 » 26 gru 2010, 12:45

taktownie pisze:100zł sztuka z wypiaskowaniem i pomalowaniem + 8 szt stalówek czyli wyjdzie około 7 stówek
Hmm... 100zł od sztuki to tyle samo ile chcą chłopaki z Łodzi za profesjonalne poszerzenie felg na co dają gwarancje. Nie wiem czy w tej cenie jest piaskowanie i malowanie felg no i wystarczy że dostarczysz im 4 stalówki więc można powiedzieć że cena jest podobna (nie będzie się chyba spierać o 10zł w ta czy w drugą stronę) a jeśli miałbym wybrać między profesjonalnym zakładem który się tym zajmuję a twoim znajomym który pracuje na szrocie i jak to napisałeś "sobie wszystko mierzy przed spawaniem" to wybrałbym profesjonalny zakład tym bardziej że dają na to gwarancje. Może i na feldze jest jeden spaw więcej ale jest to firma która z tego żyje i według mnie jeśli robili by to źle to już dawno by ich nie było a trzeba pamiętać o tym że mówimy o kołach a nie o spoilerze z laminatu który jak odleci to odleci i będziemy mogli jechać dalej. Nasze drogi są jakie są i trzeba o tym pamiętać że z kołami nie ma za bardzo co kombinować, jak myślisz co stałoby się z Twoją B3 gdyby nie daj boże rozleciała Ci się przednia felga przy powiedzmy 120km/h?? Nie kwestionuję tu profesjonalizmu Twojego znajomego ale ja bym chyba nie ryzykował...

deejay.ftb, Są rzeczy bezcenne. Za wszystkie inne zapłacisz kartą Martercard :mrgreen:

Udało mi się znaleźć na forum Audi coupe na szerokiej stali ;-) oto link do tematu: https://audi80.pl/audi-coupe-8b-by-p ... t16993.htm

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 26 gru 2010, 15:51

Są Mangelsy 4X108 - tutaj 7J 195/50/15

Obrazek

Ale moim zdaniem znalezienie ich w takim rozstawie to faktycznie cieżka sprawa, chociaż na paru fordach w necie też je widziałem.

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 26 gru 2010, 19:05

Arturo997, wiesz co Ci powiem. Powiem Ci to tak jak ja podchodzę do pewnym spraw. Sam prowadzę jednoosobową firmę w której zajmuję się przyciemnianiem szyb. Robię na takich samych foliach jak robią inne firmy, też daje gwarancję i robię tę samą robotę tylko że u mnie cena jest praktycznie na pół bo robie sam i nie jest to moje główne źródło dochodu. Podchodzę do tego profesjonalnie bo zależy mi żeby ludzie do mnie przyjeżdzali a myślę że każdy wie że najlepsza reklama to z polecenia kogoś. Spierałem się już nie raz z ludźmi co piszą tak jak Ty "że wolą dać do zakładu i mieć pewność" Szczerze to Ci powiem że nie raz w tych zakładach odwalają konkretną fuszerę bo zatrudniają pracowników a pracownicy mają w nosie jaka jest opinia warsztatu. Jeżeli Tobie pasuje jeżdzenie po "super warsztatach" i przepłacanie to Twoja sprawa, ja się nie raz nauczyłem, jeździłem do wielkiego warsztatu z wielkim logiem który kroił mnie z kasy jak wściekły a robotę robił tak sobie. Znalazłem pare osób które robią różne roboty, ale wkładają w to coś więcej niż tylko swoją chęć zarabiania kasy i takim ludziom mogę powierzać swoje samochody. Czasami warto jest poszukać bo duże firmy są nastawione głównie na dochód, robią tego dużo i kilka osób jak ich nie poleci albo skrytykuje to i tak będą mieli dalej klientów bo mają ich poprostu dużo, a takiego łepka jak zbesztasz gdzieś na forum czy na mieście (szczególnie jak jest to mała miejscowość) to może pożegnać się z robotą, dlatego ludzie się starają. Oczywiście jest pełno "Panów Heniów" co gówno potrafią i partaczą tylko robotę ale takiego typa poznasz od razu, bo cwaniaków to wyczuwam na kilometr.

Pzdr

Arturo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arturo997 » 27 gru 2010, 00:18

taktownie, no i źle mnie zrozumiałeś :-D Wiem że małe firmy bardziej dbają o klijenta ;-) w mojej rodzinie jest kilka takich firm i dobrze wiem na czym to wszystko polega. Zważ na to że napisałeś o Twoim znajomym który poszerzy Ci felgi że pracuję na szrocie i wszystko sobie mierzy przed spawaniem tu rozumiem wszystko OK. Ale nie dość że chce 8 stalówek (firma która jest podałem za przykład jest znana na cała Polskę i daję gwarancje oraz chce tylko 4 stalówki) do tego cena Twojego znajomego jest taka sama jak firmy z Łodzi... wynik tych obliczeń jest bardzo łatwy ;-) Doskonale wiem że jednoosobowym firmą jest trudno ale muszą do siebie zachęcić klienta. W Polsce bodźcem który zachęca najczęściej jest cena, jeśli przyciemniasz szyby za połowę ceny i robisz to dobrze to napewno będziesz miał klientów ale jeśli mam do wyboru Twojego znajomego który pracuje na szrocie i do tego chce o 4 stalówki więcej (powiedźmy że jedna ma wartość 30zl, 30x4=120zl) a inna firmę która chce 4 stalówki mniej i da mi na to gwarancję to nie dość że zaoszczędzę 120zł na felgach to jeszcze mam gwarancję... nie wspominając o tym że firma z Łodzi może zrobić szerszą stal ale powiedzmy ze 9J nam wystarcza.

Awatar użytkownika
taktownie
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: taktownie » 27 gru 2010, 10:12

no tak zgodzę się z Tobą, ale pisałem wcześniej że koleś się reklamuje w ten sposób że takie felgi "jednospawowe" są bardziej bezpieczne i trwalsze oraz lepiej się je wyważa, dlatego mnie to zainteresowało, poza tym to nie jest mój znajomy tylko jakiś łepek który ogłasza się na allegro. Poza tym wątpie że jakaś znana firma wypiaskuje Ci i pomaluje taką felgę (łącznie z poszerzaniem) za 100 zł sztuka. Widziałem cennik i cena za poszerzenie 15-tki to 100 zł + uszczelnienie 100 zł komplet + piaskowanie felgi 30 zł sztuka to masz już 130 zł sztuka czyli 520 kmpl + 100 zł uszczelnienie to jest 620 zł a u kolesia masz poszerzenie + uszczelnienie + piaskowanie + malowanie 400 zł.

Arturo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arturo997 » 27 gru 2010, 13:40

Szczerze to nie dzwoniłem tam jeszcze i nie pytałem co dokładnie mają w cenie poszerzenie felgi ale raczej jej nie piaskują i malują :-P Poza tym nie zapomnij że koleś o którym mówisz chce 8 felg a nie 4 a to też różnica ;-) na vwzone.pl zachwalają firmę z Łodzi ale jak robią to się dopiero okaże jak oddam tam felgi (mam taki zamiar ale nie wiem w którym roku :mrgreen: ). Jeśli ktoś tanio dorwie stalówki (przy zakupie 8 felg można się nieco targować) to może się opłacać oddanie felg do kolesia o którym mówisz zakładając że ktoś nie chce stali szerszej niż 9J. Wrzuć koniecznie fotki gdy odbierzesz już szeroką stal jestem bardzo ciekawy efektu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kwietniu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kwietniu » 09 sty 2011, 11:58

sorry jeśli off top ale ta biała jetta ( vento ?) nie ma przypadkiem odwróconej felgi czytaj ujemnie et bo widziałem granade i kozak ( felga R14)
standard:
http://www.capri.pl/image/car/527/23812
i po robocie:
http://www.capri.pl/image/car/527/32551

deejay.ftb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Zbyszek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: deejay.ftb » 09 sty 2011, 17:21

ani Jetta na pierwszej stronie (to jest A2 a w Europie ten model funkcjonowal jeszcze jako Jetta) ani ta Granada ktora pokazales nie maja odwroconych felg tylko dosc mocno poszerzone. ujemne ET nie oznacza odwroconego rotora <ok>

Arturo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arturo997 » 09 sty 2011, 23:30

Przy ujemnym ET felgi na pewno nie zmieszczą się w błotnikach :mrgreen:

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 10 sty 2011, 10:28

Czy ktos z was widział/miał felgi robione przez staszka z wheel-wide.pl :?:
Nie chodzi mi o widzenie na stojacym aucie czy zdjeciu ale o organoleptyczne pomacanie i sprawdzenie felgi na aucie/na wywazarce.

Arturo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arturo997 » 10 sty 2011, 16:39

Słonik, z tego co wiem to na vwzone.pl chwalą sobie ich usługi :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl