[80 b4 1.9tdi] wolno sie rozpedza
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
drazni mnie ta niemoc a nie bede płacił mechanikom mam takiego jednego tutaj fuszerki nie odstawia ale czysci portfel...Wiedza kosztuje jak on to mówi...Chce poznac to auto wzdłuz i wszeż... :mrgreen:
[ Dodano: 2011-01-08, 15:33 ]
własnie niewiem albo musze wziasć i zapłacic za podpiecie albo pozyczyć laptopa i program i kabel i porobic te logi....tylko jakiej grupy 000 napewno i jakie jescze?
[ Dodano: 2011-01-08, 15:36 ]
a jest tez taka mozliwosc ze kolektor dolotowy jest zatkany albo cos...bo nie czuc wogóle tej "turbo dziury"
[ Dodano: 2011-01-08, 15:33 ]
własnie niewiem albo musze wziasć i zapłacic za podpiecie albo pozyczyć laptopa i program i kabel i porobic te logi....tylko jakiej grupy 000 napewno i jakie jescze?
[ Dodano: 2011-01-08, 15:36 ]
a jest tez taka mozliwosc ze kolektor dolotowy jest zatkany albo cos...bo nie czuc wogóle tej "turbo dziury"
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
zdejmij kolanko https://audi80.pl/-b4-19tdi-1z-wymia ... t50488.htm i zobaczysz czy zatkany
-
- Forum Audi 80
kolego sprawdz czy nie masz jakiej nieszczelności
podepnij vaga na tyle ile jest to mozliwe i pokaż tutaj ciężko z fusów wróżyć jak nic nie widzimy czyszczenie czujnika położenia wału raczej nic nie da.
Jak samochód zapala? były robione jakieś próby kompresji? ile bierze oleju? duzo jest powietrza w paliwie? wywal katalizator
albo jest najnormalniej w swiecie zamulony albo coś z tych rzeczy ten silnik jest prosty jak młotek tu nie ma czarów.
podepnij vaga na tyle ile jest to mozliwe i pokaż tutaj ciężko z fusów wróżyć jak nic nie widzimy czyszczenie czujnika położenia wału raczej nic nie da.
Jak samochód zapala? były robione jakieś próby kompresji? ile bierze oleju? duzo jest powietrza w paliwie? wywal katalizator
albo jest najnormalniej w swiecie zamulony albo coś z tych rzeczy ten silnik jest prosty jak młotek tu nie ma czarów.
-
- Forum Audi 80
no i zdiagnozowane na 99%wtryski sa zameczone byłem dzisiaj u takiego dziadka zajmuje sie tylko zetorami i tłumaczy wszystko jak na dłoni rozmawiałem z nim chyba z pól godziny.Panowie objawy sa takiena duzym mrozie autko nie pali na wszystkie gary jak jest ciepło tak jak w tym czasie to pali na wszystkie gary ale słychac ze to nie jest tak jak powinno byc swiece zarowe dobre były wymieniane na firme NGK sprawdzałem je i patrzyłem równiez czy prad do nich dochodzi i jest ok.Tem pan mi sie zapytal czy na 4 biegu niema czym jechac ja mówie ze tak sie własnie dzieje pytał sie równiez czy spaliny sa "ostre'tak sa on nie jest zdzierca pieniedzy bo mówi co jest i z czym to sie wiaze...i jakie sa możliwosci i zawsze zaczyna od najprostszych rzeczy co moze byc... troche mnie to uspokoiło ale z kasy trzeba bedzie wyskoczyc teraz bo musze przemyslec co zrobic czy nowe końcówki zakładac...czy moze uzywki kupić co radzicie ajesli uzywki to moze ma ktoś takie?Robiłem u tego gościa pompe rok temu i jest wszystko ok...do teraz.Tak wiec jestem wstanie mu uwierzyć...dodam ze autko jest z 1993 rok ma przepływke boscha co radzicie chłopaki?
[ Dodano: 2011-01-10, 12:36 ]
kolego ross jak zmieniałem n75 i było wszystko ok i od tego czasu nic nie robiłem wiekszego przy aucie a n75 zmieniałem ze 3miesiace temu
[ Dodano: 2011-01-10, 12:36 ]
kolego ross jak zmieniałem n75 i było wszystko ok i od tego czasu nic nie robiłem wiekszego przy aucie a n75 zmieniałem ze 3miesiace temu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak masz na zbyciu ok.600zł to mozeszrafal.skromny pisze:co zrobic czy nowe końcówki zakładac...
Jak najbardziej ,pewne używki to dobre i znacznie tańsze rozwiązanie .Jak chcesz to mam ori od 1Z ,na których smigałem przed zmianą na wtryski od AFN-a.Szczegóły na pwrafal.skromny pisze:czy moze uzywki kupić
-
- Forum Audi 80
panowie nigdy bym nie powiedział ze wtryski moga tak wpłynac na wigor samochodu...ze takie az duze znaczenie maja.Myslałem ze jezeli wtrysk padnie to tylko leje i kopcic bedzie i to wszystko...Bo ja temu dziadkowi powiedziałem również ze auto głosno zaczeło chodzic a on mówi mi ze to sa dwufazowe dokonca niewiem oco chodzi i ze mozna załozyc z jedna faza ale nie bedzie dokonca wykorzystana moc silnika....a to mi nie pasuje za bardzo...troszke mi rozjasnił ten temat bo myslałem ze w tym nie ma jakiejs wiekszej filozofi...Jednak człowiek uczy sie cały czas... ale mnie to uspokoiło chodz zawsze pozostaje nuta niepewnosci ze to moze nie byc to...teraz tylko dostac wtryski najlepiej od AFN ale jak beda dobre od 1Z to tez wezme