[B3 1.8S PM] LPG JAKIE?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Więc sprawdziłem jeszcze tak jak kolega mówił ciśnienie w silniku i jest ono 11.3 do 11.5 w zależności na której świecy mierzone więc wydaje mi sie że chyba można zakładać gaz ale wole sie upewnić ??
A mechanik powiedział że silnik mógł przerywać bo zapłon był przestawiony, zobaczymy jak będzie dalej !!
A mechanik powiedział że silnik mógł przerywać bo zapłon był przestawiony, zobaczymy jak będzie dalej !!
U mnie gaz sie zwrócił napewno kilka razy, silnik PM raczej bezproblemowy. Kilka razy wymieniałem filtr gazu + czyszczenie instalacji (chyba 2 razy), raz czyszczenie parownika (przed wymianą płynu zalałem na lato wodą i rdza osiadła na membranie, a do tego klejący syf z gazu). Dzisiaj po 6 latach zgasła mi kontrolka przy przełączniku PB/LPG. Na wtorek jestem umówiony do gazownika mam nadzieję że nic poważnego, może komp od gazu? Napiszę co wyszło. Generalnie polecam, zużycie latem średnio 9l, zimą ok 10L z tym że trzeba zagrzać najpierw na benzynie.
-
- Forum Audi 80
Dzięki czekam na odpowiedź co ci gaziarz powiedział a swoją drogą co masz założone i jak długo go zagrzewasz na benzynie i ile litrów benzyny na jaki czas Ci starcza ?
[ Dodano: 2011-01-10, 15:20 ]
A jaki sterownik gazu do mojego silnika byłby lepszy
STAG 2L czy STAG 100?
Proszę o odpowiedź znawców tematu
[ Dodano: 2011-01-10, 15:20 ]
A jaki sterownik gazu do mojego silnika byłby lepszy
STAG 2L czy STAG 100?
Proszę o odpowiedź znawców tematu