[80 2,0E 1988] brak prawej pozycji przód+tył i brak podś.tab
-
- Forum Audi 80
[80 2,0E 1988] brak prawej pozycji przód+tył i brak podś.tab
no i problem znowu się pojawił ale teraz na dodatek raz są a raz niema świateł cofania i podświetlenia tablicy rejestracyjnej,po oględzinach wiązki kabli z lewej strony tylnej klapy stwierdziłem że była ona naprawiana i to tak dość nie profesjonalnie,ale nie wiem czy ta wiązka ma coś wspólnego ze światłem tylnim pozycyjnym prawym (od pasażera) czy może ktoś mi podpowiedzieć na ten temat bo co do podświetlenia tablicy rejestracyjnej i cofania to jestem pewien że to wina tej wiązki kabli bo jak otwieram tylnią klapę to światła się czasem zapalają i jedne i drugie,a jak poruszam kablami to też się tak żarzą żarówki ale potrzebuje pomocy co do prawej pozycji bo czasem nie mam całej strony i przodu i tyłu
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
https://audi80.pl/all-opis-bezpieczn ... -vt120.htm
sprawdź 6-ty i 10-ty
a wiązka przy klapie do poprawki
sprawdź 6-ty i 10-ty
a wiązka przy klapie do poprawki
-
- Forum Audi 80
kolego no bez przesady jakby był spalony bezpiecznik to chyba bym nie pytał o to na forum, BEZPIECZNIKI DOBRE!!!!!
Ale podejrzewam że padł mi przełącznik-pająk bo czasem mi się zapalają światła a czasem nie,ale jak tak szybko po przełączam to światła się świecą i czasami normalnie się świecą ale podejrzewam że wiązka w klapie na pewno do poprawy bo światła od podświetlenia tablicy rejestracyjnej i cofania czasem nie świecą a jak otwieram klapę i ruszam kablem to są
Ale podejrzewam że padł mi przełącznik-pająk bo czasem mi się zapalają światła a czasem nie,ale jak tak szybko po przełączam to światła się świecą i czasami normalnie się świecą ale podejrzewam że wiązka w klapie na pewno do poprawy bo światła od podświetlenia tablicy rejestracyjnej i cofania czasem nie świecą a jak otwieram klapę i ruszam kablem to są
a ja myślę po przeczytaniu tego co napisałeś czyli zadałeś pytanie a potem sam na to odpowiedziałeś sobie :mrgreen:bartek130191 pisze:kolego no bez przesady jakby był spalony bezpiecznik to chyba bym nie pytał o to na forum, BEZPIECZNIKI DOBRE!!!!!
- po pierwsze zrób porządek z wiązką od tego zacznij
- masz kłopoty z pająkiem napraw bo zostaniesz kiedyś bez świateł, i możesz mieć taki kłopot z lampami, oprócz tego kabel z masy sprawdzić.
- weź i wyczyść styki w lampie i podmień żarówke może pomoże ci
musisz wziąść się do roboty z pająkiem i klapą bo tak nie da Ci się pomóc w żaden sposób
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
nie bulwersuje się koledzy ale mam już z tym problem,czasami jest to światło a czasami go niema i mnie to denerwuje,powiem jeszcze że styki w lampie przeczyściłem, żarówkę też zmieniłem,kable od masy też sprawdziłem i mam do poprawienia jeszcze tylko wiązkę w klapie ale po ocenie kabli stwierdzam że wiązka w klapie niema nic wspólnego z prawym światłem pozycyjnym tył (od pasażera)bo kable idące do światła nie przechodzą przez wiązkę od klapy
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z