[ B4 ABT, PB,LPG] Czujnik temperat parownika LPG.
-
- Forum Audi 80
[ B4 ABT, PB,LPG] Czujnik temperat parownika LPG.
Witam mam instalaclę lpg II gen i parownik tomassetto at 07. Jak mogę ominąć czujnik temperatury na parowniku wiem że mostkuje się jakieś przewody przy tym czujniku ale nie wiem które. Proszę o pomoc ewentualnie jakaś fotka:)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
W sumie temat trochę inny ale chyba o to samo chodzi: Czy można tak zmodzić bingo m aby odpalało na gazie? Wiem że jest odpalanie awaryjne, ale trzymanie guzika 10 sek jest upierdliwe... A nie widzę sensu zapalania na benzynie jak silnik jest nagrzany i był gaszony 2 minuty wcześniej. Często jeżdzę trasy po 250 km z np 20 postojami i szkoda mi trochę PB.
- radziobiker
- Forum Audi 80
Re: [ B4 ABT, PB,LPG] Czujnik temperat parownika LPG.
Czujnik mam wkręcony w obudowę reduktora i temp. w sterowniku ustawioną na 10°C.tomasz1367 pisze:Witam mam instalaclę lpg II gen i parownik tomassetto at 07. Jak mogę ominąć czujnik temperatury na parowniku wiem że mostkuje się jakieś przewody przy tym czujniku ale nie wiem które. Proszę o pomoc ewentualnie jakaś fotka:)
Pozdrawiam
Re: [ B4 ABT, PB,LPG] Czujnik temperat parownika LPG.
Łączysz przewody od czujnika,te kabelki od strony wiązki.radziobiker pisze:Czujnik mam wkręcony w obudowę reduktora i temp. w sterowniku ustawioną na 10°C.tomasz1367 pisze:Witam mam instalaclę lpg II gen i parownik tomassetto at 07. Jak mogę ominąć czujnik temperatury na parowniku wiem że mostkuje się jakieś przewody przy tym czujniku ale nie wiem które. Proszę o pomoc ewentualnie jakaś fotka:)
Pozdrawiam