Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B3 80] jak naprawic oslone plastikowa progu?

ODPOWIEDZ
anniXXX (usunięte)

[ B3 80] jak naprawic oslone plastikowa progu?

Post autor: anniXXX (usunięte) » 09 sty 2011, 22:58

witam
czy wie ktos jak naprawic oslone plastikowa progu. bo jeden niepelnosprytny wbil mi sie w bok mojego samochodu (swoim kartonowym samochodem - ksztaltowo) i ja pogruchotal. wyglada malo ciekawie i nie wiem jak to naprawic. macie jakis sposob na to. z gory dziekuje za odpowiedz ania

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 sty 2011, 23:02

Znaczy się jest popękana? Najlepiej oczywiście byłoby wstawić nową, nie są to jakieś duże koszty. Ewentualnie możesz próbować skleić ją żywicą, ale będzie dość ciężko.

anniXXX (usunięte)

Post autor: anniXXX (usunięte) » 09 sty 2011, 23:11

ona jest w kawalkach, duzej czesci brakuje. probowalam to kleic, ale to niestetycznie wyglada. blacharz mi powiedzial, ze to bardzo trudno sie wymienia, gdyz one sa klejone. on sie tego nie podejmie chyba, ze sobie sama to sciagne( hmm.. ciekawe jak :roll: ) i dam mu taka inna to mi zalozy. a ja nie chce zeby mi cos popsul innego. nie wiem czy moge z innego samochodu wziasc, bo na szrocie jest w samochodzie takie cos. czy tak sie w ogole da z innego wyjac to i nie uszkodzic, czy musze nowa kupic? i czy naprawde taki problem z wymiana tego jest? czyli sciaganiem, zakladaniem.

edit; literowki moltim literowek :-P
Ostatnio zmieniony 10 sty 2011, 18:58 przez anniXXX (usunięte), łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 sty 2011, 23:15

No ze ściąganiem nie jest łatwo, ale da radę. Kiedyś w B3 ściąłem u siebie oba te nakładki podczas odmalowywania progów. Trzeba się z tym trochę pobawić bo są klejone na taśmę dwustronną. Ja użyłem do tego żyłki i jakoś poszło. Najgorzej zacząć. Jak już trochę odejdzie to potem idzie dość dobrze.

anniXXX (usunięte)

Post autor: anniXXX (usunięte) » 09 sty 2011, 23:23

one sa jeszcze na koncu tam jako zaczepione, bo ogldalam to juz z kazdej strony ;-) . przepraszam, a po skonczonym malowaniu progow ponownie zalozyles te oslonki sobie. tak pytam dla rozeznania, czy da sie sciagnac, a nie uszkadzajac i zalozyc ponownie. szkoda, ze mi zahaczyl ten prog, bo drzwi to mozna sobie wymienic, a z tym to robia mi problemy.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2011, 23:27 przez anniXXX (usunięte), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 sty 2011, 23:26

annijawy pisze:a po skonczonym malowania progu ponownie zalozyles te oslonki sobie.
Tak. Potrzebna jest do tego taśma dwu strona. Można ją dostać w sklepach motoryzacyjnych. Widziałem też takie w marketach typu Nomi itp, ale nie wiem jak jest z ich jakością. Ja kupowałem wtedy swoją w sklepie z lakierami samochodowymi. Dawałem chyba coś koło 20 zł za 6 metrów czy 12, jakoś tak. Ale taśma pierwsza klasa. Nie do oderwania.

anniXXX (usunięte)

Post autor: anniXXX (usunięte) » 09 sty 2011, 23:39

ja tez probowalam to podklejac te plastiki dyndajace co sie ostaly na tasme dwustrona, ale taka do bani byla, ze moglam sobie ja kleic tylko na czolo ;-) nic nie trzymala. bo one sa roznej jakosci ja trafilam na ta bez jakosci ;-) potem wymyslilam, ze przykleje na gume co mam do progow, ale to byl zly trop, bo ona sie swieci jak smola :roll:. jak mi blacharz ( czyli zawodowiec) powiedzial, ze to taka ciezka sparwa z tym jest to mi cos tam opadlo ;-) na twarzy :-) . moze ci mi ze szrotu sciagna z tego swojej auta i juz chociaz bede miec plasik, bo chyba w sklepie juz takiego czegos nie ma do nich.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 10 sty 2011, 15:07

annijawy pisze:bo drzwi to mozna sobie wymienic
bo ta nakladke to wymien wtedy gdy bedziesz miala zdjete drzwi, bo wtedy jest wygodny dostep i nawet marudny mechanik by juz to zrobil,
jak juz od dawcy zalatwisz sobie ta nakladke, to bedziesz potrzebowac opalarki zeby te zdjeta wczesniej z innego samochodu listwe ladnie rowno wygiac, no chyba ze ladnie ci sie zdejmie

anniXXX (usunięte)

Post autor: anniXXX (usunięte) » 10 sty 2011, 18:52

dziekuje za podpowiedz, w tym czasie co mialam wyciagniete drzwi to nie mialam plastiku trudno go dostac. gdyz drzwi tez dostaly strzal, wiec juz zostaly wymienione, pomalowane na glancus ;-) troszku sie nie wpasowaly, choc z tego samego modelu sa :roll: . na razie moje cacko ;-) musi jezdzic z palstikiem pokiereszowanym, gdyz "poluje" na tego na szrocie moze mi go tam zdejma. w kazdym badz razie dziekuje za podpowiedzi i wskazowki. bardzo glupie rozwiaznie w nich zrobili z tym plasikiem na progu na zewnatrz, kompletnie niepraktyczne.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 10 sty 2011, 19:06

annijawy pisze:bardzo glupie rozwiaznie w nich zrobili z tym plasikiem na progu na zewnatrz, kompletnie niepraktyczne.
Fakt, jest to trochę nie praktyczne przy ściąganiu, ale z drugiej strony nie ma tam innej opcji. Na zaczepy nie może to być, bo wtedy musiałby być jakieś otwory w progu a to mogłoby prowadzić do zbierania się wody w progu a to już nie byłoby fajnie. Ta sama sytuacja z listwami na drzwiach. Z jednej strony jest trochę z nimi problem bo też są klejone, ale z drugiej strony nie ma problemu z rdzą itp jak to jest w autach które listwy mają na zaczepy.

anniXXX (usunięte)

Post autor: anniXXX (usunięte) » 10 sty 2011, 19:24

ojj to z listwami na drzwiach to nie ma problemu. szybko sie je sciaga ;-) a tu jak to zobaczylam o co w tym chodzi z ta listwa plasikowa na progu.... to, to ja jestem w tym zielona. ;-) zaszeleli z tym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl