[B4 2.0E ABK] Swiatła dayline
[B4 2.0E ABK] Swiatła dayline
witam wszystkich mam taki problem i nie mogę się z nim uporać.
Otóż zakupiłem sobie lampy dayline te ala A5 po podłączeniu sytacja wygląda tak:
odpalam pozycyjne -świecą się diody
odpalam mijania -świecą się mijania ale diody gasną (czyli pozycyjne)
odpalam drogowe- świecą się drogowe ale mijania gasną
Dodam że mijania i drogowe to żarówki H1
Czy powinno tak być? na starych lampach były h4 i chyba tu tkwi problem?
Czy powinno tak być?
proszę o pomoc
Otóż zakupiłem sobie lampy dayline te ala A5 po podłączeniu sytacja wygląda tak:
odpalam pozycyjne -świecą się diody
odpalam mijania -świecą się mijania ale diody gasną (czyli pozycyjne)
odpalam drogowe- świecą się drogowe ale mijania gasną
Dodam że mijania i drogowe to żarówki H1
Czy powinno tak być? na starych lampach były h4 i chyba tu tkwi problem?
Czy powinno tak być?
proszę o pomoc
wszystko jest jak byc powinno :mrgreen: zawsze mozna zmienic w instalacji zeby swiecily drogowe i mijania ale po co :mrgreen: baty za lampy :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, 17:12 przez dr.lolek, łącznie zmieniany 1 raz.
to dlaczego jak dam stary reflektor to świeci się pozycyjne razem z mijania a tu nie? nie chce żeby pały się przyczepiły aha no i te drogowe lepiej żeby były z mijania bo teraz słabo świecą nie wiecie jak to ustawić? czytam w internecie artykuły :
jak zrobić z lamp H4 lampy H1+H1
ale nigdzie nie ma nic do audi 80 i wyglada na to że trzeba coś przerobić:(?
jak zrobić z lamp H4 lampy H1+H1
ale nigdzie nie ma nic do audi 80 i wyglada na to że trzeba coś przerobić:(?
co ty za głupoty piszesz?andre1987 pisze:a odnośnie drogowych świateł to mają się świecić z mijania tylko trzeba jakieś piny w pająku pozamieniać tak bynajmniej jest w golfie <--- tekst z wyszukiwarki
bedę wdzięczny za pomoc
drogowe swiatła to długie i one osobno swiecą nie mogą swiecić z razem z mijania,jedynie jak pająkiem pociągniesz do siebie to w danej chwili świecą ci mijania i drogowe. załanczasz lampy i mają ci swiecic same postoje, potem przełącznik do góry świecą mijania i pozycyjne a drogowe mają same ci świecić a nie z mijania.
no własnie ale teraz jak załanczam lampy to świecą się postoje przełącznik do góry to świecą się same mijania bez pozycji czyli tych diód a tak nie powinno chyba być?diablo228 pisze:co ty za głupoty piszesz?andre1987 pisze:a odnośnie drogowych świateł to mają się świecić z mijania tylko trzeba jakieś piny w pająku pozamieniać tak bynajmniej jest w golfie <--- tekst z wyszukiwarki
bedę wdzięczny za pomoc
drogowe swiatła to długie i one osobno swiecą nie mogą swiecić z razem z mijania,jedynie jak pająkiem pociągniesz do siebie to w danej chwili świecą ci mijania i drogowe. załanczasz lampy i mają ci swiecic same postoje, potem przełącznik do góry świecą mijania i pozycyjne a drogowe mają same ci świecić a nie z mijania.