[b4 1.9tdi 1z]wymiana amortyzatorów - ceny
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Niczego się hudy nie obawiaj - ja sam bez żadnej pomocy z zewnątrz, bez czytania porady wymieniłem wkład amortyzatora. Bo to proste jest, inaczej się nie da złożyć tego więc się o to nie martw
Na odbijak zakładasz plastikową osłonkę, całość mocujesz na goleni amortyzatora, wkładasz sprężynę, na nią talerzyk (jak rozbierzesz to będziesz wiedział o co chodzi, ten tależyk trzyma od góry sprężynę), na talerzyk poduszkę z łożyskiem, całość mocujesz do samochodu.
Na odbijak zakładasz plastikową osłonkę, całość mocujesz na goleni amortyzatora, wkładasz sprężynę, na nią talerzyk (jak rozbierzesz to będziesz wiedział o co chodzi, ten tależyk trzyma od góry sprężynę), na talerzyk poduszkę z łożyskiem, całość mocujesz do samochodu.
-
- Forum Audi 80
koledzy, hyba nie musze amorków zmieniać, dzisiaj podniosłem auto wziąłem za koło i ruszam góra-dół i czuje spory luz, no dobra myśle sobie ta śmieszna nakrętka się pewnie znowu odkręciła, odkręcam talerzyk, młotek i wybijak w dłoń (bo nie mam klucza do tej "śmiesznej" nakrętki) i nic nie idzie, czyli dokręcone, ruszam znowu kołem góra-dół i widze przyczyne stukania, wybite poduszki z łożyskiem, zmieniałem je z pół roku temu i już są wybite, poduszki Febi, jaką teraz kupić Lemfordera czy jakąś inną?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
poduszki na naszych drogach co chwile się wybijają.ja już dwa razy wymieniałem i teraz znów stuka na dziurach... byłem dziś w sklepie pytać się o amortyzatory na przód.znajomy powiedział że kayaby 160zł sztuka a na allegro po 100zł widziałem.trochę się zastanawiam czy warto z allegro brać.to jest prawie połowa ceny sklepowej.czy to nie jest podejrzane??