[B4 ABC 93r. Q] Jak naprawić spory luz na wale
[B4 ABC 93r. Q] Jak naprawić spory luz na wale
Witam wszystkich Kiedy ruszam lub zmieniam biegi odczuwam uderzenie. Wjechałem na kanał i od dołu złapałem za wał pokręciłem nim w prawo i lewo , jest tam spory luz a ten łącznik z taką gumą w środku jest dobry. W których miejscach można zlikwidować ten spory luz. Jeśli macie jakieś fotki jak to zrobić to proszę przesłać. Z góry dzięki <ok>
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 15:13 przez QATRO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Musisz dokladniej zlokalizowac gdzie jest luz, na przegubach wewnetrznych, na przegubach walu, w moscie czy moze w mechanizmie roznicowym w skrzyni :?:
generalnie to chyba nie istnieje 80tka w q ktora nie ma wogole luzu sprawdzajac reka na wale.
ten lacznik elsatyczny z guma to podpora walu a nie lacznik.
generalnie to chyba nie istnieje 80tka w q ktora nie ma wogole luzu sprawdzajac reka na wale.
ten lacznik elsatyczny z guma to podpora walu a nie lacznik.
Witam Was. Zdaje mi się że to jest luz w mechanizmie różnicowym na moście lub od strony skrzyni bo w pozostałych miejscach jest spokój. Może któryś z kolegów ma schemat całego napędu gdzie co i jak jest pokazane mój napęd ma blokade , pisze gdyby miało to jakieś znaczenie. Z góry dzięki za pomoc <ok>
-
- Forum Audi 80
Robert nie bedę sie rozpisywał :idea: krtóko jedziłeś kiedyś polonezem z luzem w moscie lub w skrzyni :?: gdyby to u ciebie w aucie mialo luz to wyłoby jęczało i huk wie co :!: ale nie stukało :idea:
Chybo101 dobrze pisze :idea: można to próbować zrobić ale nieznam nikogo któremu udałoby sie zrobić fabrykę :idea:
Chybo101 dobrze pisze :idea: można to próbować zrobić ale nieznam nikogo któremu udałoby sie zrobić fabrykę :idea:
no ja tez mam luz w skrzyni albo mechanizmie roznicowym i nie wiem jak sie go pozbyc druga skrzynie wrzucic?
mam okazje kupic skrzynie quattro za 400 zl ale od b3 2.0 a mam b4 2.6 mowa tu o quattro audicach
myslicie ze bedzie pasowac skrzynia 2.0 do mojego 2.6
[ Dodano: 2011-01-22, 17:18 ]
dodam ze jezdzilem tym starym pojechanym b3 ale za to luzu w przeniesieniu napedu nie mial dlatego chodzi mi po glowie zeby podmienic skrzynie
mam okazje kupic skrzynie quattro za 400 zl ale od b3 2.0 a mam b4 2.6 mowa tu o quattro audicach
myslicie ze bedzie pasowac skrzynia 2.0 do mojego 2.6
[ Dodano: 2011-01-22, 17:18 ]
dodam ze jezdzilem tym starym pojechanym b3 ale za to luzu w przeniesieniu napedu nie mial dlatego chodzi mi po glowie zeby podmienic skrzynie
nie wiem jaki mam symbol skrzyni.
Ogolnie jak sa takie mecyje to wole zapodac od 2.6 skrzynie ale skad pewnosc ze i ta na ktora zamienie nie bedzie pukac
Przednie zawieszenie tez pozostawia wiele do zyczenia bo wszystko w nim zrobilem co tylko sie da ajak tluklo tak tlucze macie jakis patent na to albo jak jest u was?
Mam jeszcze pytanie czy glowice by pasowaly te od 2.6 do 2.8?(12V)?
Ogolnie jak sa takie mecyje to wole zapodac od 2.6 skrzynie ale skad pewnosc ze i ta na ktora zamienie nie bedzie pukac
Przednie zawieszenie tez pozostawia wiele do zyczenia bo wszystko w nim zrobilem co tylko sie da ajak tluklo tak tlucze macie jakis patent na to albo jak jest u was?
Mam jeszcze pytanie czy glowice by pasowaly te od 2.6 do 2.8?(12V)?