[80 B4 AVANT 1.9TDI 1Z, a 2.6 V6 ABC] wysokość sprężyn
[80 B4 AVANT 1.9TDI 1Z, a 2.6 V6 ABC] wysokość sprężyn
Czy wysokość sprężyn jest taka sama :?:
Jeśli tak to dlaczego benzyniak stoi łanie lekko niżej :?:
Ostatnio zmieniony 07 sie 2007, 21:07 przez minon1, łącznie zmieniany 1 raz.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
V6tka jest cięższa więc moze dlatego :roll: wg etki wystepuje jak sami wiecie kilka rodzajow spręzyn od sportowych do zwykłych itd więc moze porównałes abc na sportowym do 1Z na standardzie (czy masz na myśli oba standardy?). Jakiej barwy i ile pasków masz na swoich spręzynach? Cos kiedys słyszłałem o tym co piszesz ze niby diesle mają inaczej ale o co chodziło juz nie pamiętam :oops:
- siwusek216
- Forum Audi 80
Re: [80 B4 AVANT 1.9 TDI 1Z, a 2,6 V6 ABC]
ZapewneV6 miao opcjonalny sportowy zawiasminon1 pisze:Czy wysokość sprężyn jest taka sama :?:
a więc tak
mój 1Z 95` ma 2 fiolrtowe i 2 żołte kropki
kolegi 1Z 93` ma 3 fioletowe i 1 pomarańcz (i u nigo stoi ładnie niżej, i widać gołym okiem że między zwojami ma mniejszy odstęp)
i u drugiego kolegi ABT z 92` 1 fiolet i 2 żółte.
prosze wpisywać rocznik, symbol silnika i kolorki kropek, a jak ktoś jeczsze zdjęcie wrzuci autka z boku jak ładnie stoi to będzie gites
kolegi 1Z 93` ma 3 fioletowe i 1 pomarańcz (i u nigo stoi ładnie niżej, i widać gołym okiem że między zwojami ma mniejszy odstęp)
prosze wpisywać rocznik, symbol silnika i kolorki kropek, a jak ktoś jeczsze zdjęcie wrzuci autka z boku jak ładnie stoi to będzie gites
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Wg etki ty masz raczej standardowe (bo nie ma przy nich zadnej wmianki), kolegi 1Z (nie znalazłem takigo oznaczenia 3fioletowe 1 pomarańcz) jest za to dla sportowego do 1Z 3kolorowe rosa1 pomarancz A do abt z 92 też jak by też nie wystepuje takie oznaczenie :roll: tzn ja w etce znależc nie mogłem występują, zółte, brąz, rosa wiec trzeba by się przyjżec dokładnie sprężynie.minon1 pisze:a więc tak
Ps: sprawdziłem paski oryginalnych spręzyn jakie siedziały w moim coupe i się zdziwiłem bo podpisane w etce są jako spręzyny do zawieszenia sportowego :shock: ciekawe, bo auto stało wysoko(a tyłek to juz sterczał najbardziej :-| ) i dla tego pomieniłem spręzyny.Dziwna sprawa :roll:
mój 1Z 95` ma 2 fiolrtowe i 2 żołte kropki - zdjęcie 1
kolegi 1Z 93` ma 3 fioletowe i 1 pomarańcz zdjęcie 2
trzecie zdjęcie to róźnice wysokośći.
Zdjęcia słabe, ale widać o co mi chodzi.
Jeśli ktoś ma takie prężynki (3 fioletowe i 1 pomarańcz) to z chęcią kupię :!:
Panowie zwródźcie uwagę na zdj 1 i 2 na odlełości pomiedzy zwojami.
kolegi 1Z 93` ma 3 fioletowe i 1 pomarańcz zdjęcie 2
trzecie zdjęcie to róźnice wysokośći.
Zdjęcia słabe, ale widać o co mi chodzi.
Jeśli ktoś ma takie prężynki (3 fioletowe i 1 pomarańcz) to z chęcią kupię :!:
Panowie zwródźcie uwagę na zdj 1 i 2 na odlełości pomiedzy zwojami.