[ROST AVANT 1.9TDI+] nysa 2013
- bendinger5
- Forum Audi 80
[ROST AVANT 1.9TDI+] nysa 2013
Witam wszystkich
Przedstawię wam swój skarb :mrgreen: , sorka że dopiero teraz ale gdzieś nie miałem do tego głowy. Więc tak wcześniej miałem w posiadaniu AUDI B4 sedan 2.0E+LPG :mrgreen: lecz miałem bliskie spotkanie z rowem i mostkiem więc musiałem zakupić sobie kolejne autko i nie miałem najmniejszych wątpliwości jakie OOOO :mrgreen: a że wcześniej chorowałem na avanta(bo RS2 :mrgreen: ) więc kupiłem B4 AVANT 1.9tdi 90KM rok 1993 początek września.
Wyposażenie:
elektryczne przednie szybki
elektryczny szyber dach
elektryczne lusterka oraz podgrzewane
centralny zamek
alu fele + komplet stalowych na zimówkach
mam wiele planów co do niej :mrgreen: lecz nie mam środków aby je zrealizować :cry: ale będę powoli zmierzać do modzenia
Kilka zdjęć robionych telefonem więc jakość kiepska:
zmiana grila na czarny mat :mrgreen:
jak wpadnie mi w łapy aparat będzie więcej fotek
Proszę komentować
nowe foty z aparatu :mrgreen: :
wnętrze:
coś nowego, lampki poszły w czarny mat, a kierunki przyciemnione:
i teraz to za co kocham ten samochód DUPECZKA :mrgreen:
WLEPA MUSOWO
większe fotki ze zlotu w Łodzi:
wcześniej była czarna dziura, a teraz jest ładny efekt zapełnienia
marzec 2011
w końcu zrobiła się pogoda i można bez obaw o odmrożenia pewnych kończyn pogrzebać w autku przy :mrgreen: a więc ciekła mi bardzo pompa paliwa(na szczęście pod górnym dekielkiem nastawnika) więc zakupiłem uszczelkę, a wymiana poszła wzorowo
długo mnie męczył olej w dolocie więc postanowiłem zrobić sobie wolną odmę, na początku tak to wyglądało
ale zapomniałem o osłonie silnika, bo rurka się pod nią nie mieściła więc zapodałem ją na drugą stronę:
nie bawiłem się w butelki, po prostu puściłem przewód do wahacza i przy wahaczu sobie ładnie zwisa
przy okazji wyczyściłem wszystkie przewody do i od turbo. Dobrałem się też do icka a przy tym pierwszy raz odkręciłem zderzak :mrgreen: nawet fajnie wygląda bez niego może kiedyś uda mi się założyć icka przed chłodnicą tak jak być powinna, a nie w tym ch...ym miejscu gdzie jest teraz.
fota bez zderzaka
musiałem drugi raz zaślepiać EGR bo przepaliło mi jedną z dwóch blaszek
a tyle było sadzy :shock: i pomyśleć że gdyby nie te blaszki to wszystko trafiało by do silnika
autko dostało nowe wlepy, pomysłu kolegi z forum bardzo ładnie się prezentują
nowa zabawka :mrgreen: teraz wiem ile turbinka dmucha 0,9bara
wczoraj mi się nudziło w domu więc poszedłem do OOOO :mrgreen: wyjąłem zbiorniczek od tylnego spryska, bo i tak nie mam wycieraczki i przy okazji zajrzałem pod pokrywę w klapie. Przeglądałem żarówki i zauważyłem że wisi luźno jedna wtyczka od światła :shock: wszystkie światła działały jak należy więc mnie to zaciekawiło, więc z garażu wziąłem gniazdo od żarówki i podłączyłem. jak się później okazało była to ori instalacja pod drugie światło przeciwmgielne :roll: nie wiedziałem że takie cosik było montowane oryginalnie?oto efekt :mrgreen:
a dzisiaj wstałem bardzo wcześnie tj. o 6 rano i od razu pobiegłem do zielonej strzały <lol> postanowiłem dzisiaj pobawić się w wybijanie katalizatora troche się obawiałem bo nie mam kanału, ale poradziłem sobie z odkręceniem tego ustrojstwa 8-) W środku wyglądał tak:
a tak po czynności wydłubywania
jeszcze nie robiłem jazdy po tym dłubaniu, ale dzisiaj jadąc na spocik w Łodzi przetesuję :mrgreen:
no i fotki ze zlociku 25/03/2011
mini spocik z kolegą delik'iem :mrgreen:
wiosenny setup z kumplem :mrgreen: grupa VAG
witojcie troszkę się zmieniło w mojej niuni :mrgreen: a mianowicie:
pomalowane zaciski i bębny na wściekły czerwony 8-)
zdezio od coupe :mrgreen: od kolegi KUNIKA( wielkie dzięki) :
na razie same kierunki, na halogeny trzeba więcej kasy ale myślę nad jakimiś zaślepkami.
strona techniczna i to co najlepsze :mrgreen: zrezałem sobie REZYSTOR'ek :mrgreen: można powiedzieć że łepek urywa :mrgreen: w porównaniu z serią jeszcze jestem na fazie testowania ale już mi się podoba :mrgreen:
pozdro
Przedstawię wam swój skarb :mrgreen: , sorka że dopiero teraz ale gdzieś nie miałem do tego głowy. Więc tak wcześniej miałem w posiadaniu AUDI B4 sedan 2.0E+LPG :mrgreen: lecz miałem bliskie spotkanie z rowem i mostkiem więc musiałem zakupić sobie kolejne autko i nie miałem najmniejszych wątpliwości jakie OOOO :mrgreen: a że wcześniej chorowałem na avanta(bo RS2 :mrgreen: ) więc kupiłem B4 AVANT 1.9tdi 90KM rok 1993 początek września.
Wyposażenie:
elektryczne przednie szybki
elektryczny szyber dach
elektryczne lusterka oraz podgrzewane
centralny zamek
alu fele + komplet stalowych na zimówkach
mam wiele planów co do niej :mrgreen: lecz nie mam środków aby je zrealizować :cry: ale będę powoli zmierzać do modzenia
Kilka zdjęć robionych telefonem więc jakość kiepska:
zmiana grila na czarny mat :mrgreen:
jak wpadnie mi w łapy aparat będzie więcej fotek
Proszę komentować
nowe foty z aparatu :mrgreen: :
wnętrze:
coś nowego, lampki poszły w czarny mat, a kierunki przyciemnione:
i teraz to za co kocham ten samochód DUPECZKA :mrgreen:
WLEPA MUSOWO
większe fotki ze zlotu w Łodzi:
wcześniej była czarna dziura, a teraz jest ładny efekt zapełnienia
marzec 2011
w końcu zrobiła się pogoda i można bez obaw o odmrożenia pewnych kończyn pogrzebać w autku przy :mrgreen: a więc ciekła mi bardzo pompa paliwa(na szczęście pod górnym dekielkiem nastawnika) więc zakupiłem uszczelkę, a wymiana poszła wzorowo
długo mnie męczył olej w dolocie więc postanowiłem zrobić sobie wolną odmę, na początku tak to wyglądało
ale zapomniałem o osłonie silnika, bo rurka się pod nią nie mieściła więc zapodałem ją na drugą stronę:
nie bawiłem się w butelki, po prostu puściłem przewód do wahacza i przy wahaczu sobie ładnie zwisa
przy okazji wyczyściłem wszystkie przewody do i od turbo. Dobrałem się też do icka a przy tym pierwszy raz odkręciłem zderzak :mrgreen: nawet fajnie wygląda bez niego może kiedyś uda mi się założyć icka przed chłodnicą tak jak być powinna, a nie w tym ch...ym miejscu gdzie jest teraz.
fota bez zderzaka
musiałem drugi raz zaślepiać EGR bo przepaliło mi jedną z dwóch blaszek
a tyle było sadzy :shock: i pomyśleć że gdyby nie te blaszki to wszystko trafiało by do silnika
autko dostało nowe wlepy, pomysłu kolegi z forum bardzo ładnie się prezentują
nowa zabawka :mrgreen: teraz wiem ile turbinka dmucha 0,9bara
wczoraj mi się nudziło w domu więc poszedłem do OOOO :mrgreen: wyjąłem zbiorniczek od tylnego spryska, bo i tak nie mam wycieraczki i przy okazji zajrzałem pod pokrywę w klapie. Przeglądałem żarówki i zauważyłem że wisi luźno jedna wtyczka od światła :shock: wszystkie światła działały jak należy więc mnie to zaciekawiło, więc z garażu wziąłem gniazdo od żarówki i podłączyłem. jak się później okazało była to ori instalacja pod drugie światło przeciwmgielne :roll: nie wiedziałem że takie cosik było montowane oryginalnie?oto efekt :mrgreen:
a dzisiaj wstałem bardzo wcześnie tj. o 6 rano i od razu pobiegłem do zielonej strzały <lol> postanowiłem dzisiaj pobawić się w wybijanie katalizatora troche się obawiałem bo nie mam kanału, ale poradziłem sobie z odkręceniem tego ustrojstwa 8-) W środku wyglądał tak:
a tak po czynności wydłubywania
jeszcze nie robiłem jazdy po tym dłubaniu, ale dzisiaj jadąc na spocik w Łodzi przetesuję :mrgreen:
no i fotki ze zlociku 25/03/2011
mini spocik z kolegą delik'iem :mrgreen:
wiosenny setup z kumplem :mrgreen: grupa VAG
witojcie troszkę się zmieniło w mojej niuni :mrgreen: a mianowicie:
pomalowane zaciski i bębny na wściekły czerwony 8-)
zdezio od coupe :mrgreen: od kolegi KUNIKA( wielkie dzięki) :
na razie same kierunki, na halogeny trzeba więcej kasy ale myślę nad jakimiś zaślepkami.
strona techniczna i to co najlepsze :mrgreen: zrezałem sobie REZYSTOR'ek :mrgreen: można powiedzieć że łepek urywa :mrgreen: w porównaniu z serią jeszcze jestem na fazie testowania ale już mi się podoba :mrgreen:
pozdro
Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 21:05 przez bendinger5, łącznie zmieniany 21 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- bendinger5
- Forum Audi 80
- bendinger5
- Forum Audi 80
- bendinger5