Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8S SF] Iron85

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Mały John
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mały John » 18 lis 2010, 10:55

pracy sporo ale myślę że będzie z tego auto żeby tylko zapał do pracy się za szybko nie skończył
pozdro
KGA

Awatar użytkownika
Iron85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Iron85 » 18 lis 2010, 17:24

Mały John pisze:żeby tylko zapał do pracy się za szybko nie skończył
Przecierz mnie znasz <ok>

Znalazłem w garażu magiczne pudełeczko pełne żaróweczek diodowych, teraz wsteczny i podświetlenie tablicy świecą piękną bielą <ok>
Obrazek

Awatar użytkownika
Iron85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Iron85 » 13 sty 2011, 18:04

Dzisiejsza rzeźba dolotu ;)

W serii powietrze jest pobierane z boxu za prawą lampą i migaczem, z okazji że w PL jeździ się cały czas na światłach to domyślam się że powietrze w boxie jest podgrzewane przez gorącą lampę. Zainspirowało mnie to do przeniesienia punktu pobierania powietrza w bardziej chłodne miejsce.

W serii dolot wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolanko które znajduje się bezpośrednio przed mieszaczem/zaworem zimnego/ciepłego powietrza czy cholera wie jak się to nazywa przyciąłem trochę bo miało kąt ok 130-140 stopni, teraz jest jakieś 45 ;)

Obrazek

Chciałem wszystko dosyć ładnie zrobić więc obrobiłem miejsce cięcia (prawe kolanko)

Obrazek

Lewe kolanko zostało później wykorzystane na drugą stronę przewodu, oczywiście też je obrobiłem ;)

Potem trzeba było to tylko przełożyć i jakoś ustawić

Obrazek

Obrazek

Poniżej widać jaka tam ciasnota, musiałem odkręcić chłodnicę i ją przesunąć o kilka cm żeby przełożyć rurkę :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po złożeniu wszystkiego wyszło coś takiego :wink:

Obrazek

Obrazek

W boxie w miejscu po rurce została ordynarna dziura, wziąłem kawałek zderzaka, wyciąłem zaślepkę, przykleiłem na silikonie, teraz sobie schnie w imadle ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przyrost mocy, zerowy, koszt budowy, zerowy, satysfakcja, dla takiego świra jak ja ogromna, ogólnie rzecz biorąc rzeźba w gównie ale co mi tam, teraz czas na waszą krytykę :P

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 13 sty 2011, 18:14

A nie uważasz że teraz bedzie jeszcze gorzej skoro chłodne powietrze nagrzeje sie od chłodnicy którą masz centymetry od tej rurki ?

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 13 sty 2011, 18:27

GerB3 pisze:A nie uważasz że teraz bedzie jeszcze gorzej skoro chłodne powietrze nagrzeje sie od chłodnicy którą masz centymetry od tej rurki ?
A to się stanie jeszcze szybciej niż grzanie od żarówek. Poza tym chyba żarówki nie dadzą takiego ciepłego efektu jak chłodnica..

pawel_m
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawel_m » 13 sty 2011, 19:17

A w mojej B3 w ogóle nie ma tej rury od powietrza :-P(pewnie gazownicy wywalili podczas montażu instalacji). A czy to ma jakikolwiek wpływ na pracę silnika- nie wiem.
P.S: Jakie masz spalanie LPG? Mam ten sam silnik i mam wrażenie, że mój pali trochę za dużo... :-/

Awatar użytkownika
Iron85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Iron85 » 13 sty 2011, 21:05

Dwa razy go litrażowałem, raz wyszło 9,8 (jesień, długie trasy) a raz 12,8 (zima, miasto)

Co do grzania się powietrza to owszem, może chłodnica bardziej daje czadu, ale tutaj chłodnica jest z boku, powietrze nie wieje najpierw na element gorący a potem na rurę tak jak to jest w przypadku lampy <ok>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl