To dobrze zamówiłem :mrgreen: Też kiedys gdzies czytałem ,może i na forum ze to plastikowe były orin bo juz tak chałasuja ze masakrasiejek pisze:o ile się dobrze orientuje to właśnie plastikowe łączniki były montowane ori w naszych 80-tkach :mrgreen: więc powinno wytrzymać
[80 B4]Nieszczęsne przednie zawieszenie, stukanie.
ja będe jutro robił przegląd przedniego zawieszenia bo coś mi strasznie tłucze że aż się słuchać tego nie da
do wymiany poduszki amortyzatora, podniosłem przód do góry, poruszałem kołem góra-dół i jest wyczuwalny luz, poduszki zmieniałem jakieś pół roku temu na Febi i więcej już chyba takich nie kupie
do wymiany poduszki amortyzatora, podniosłem przód do góry, poruszałem kołem góra-dół i jest wyczuwalny luz, poduszki zmieniałem jakieś pół roku temu na Febi i więcej już chyba takich nie kupie
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Ceny sobie poznajduj, bo wiadomo że są różne różnych firm, a to co należało by wymienić, to:
tuleje wahaczy
sworznie wahaczy
amortyzatory, odboje, osłony na nie i łożyska amorków
sprężyny amortyzatorów
tulejki gumowe stabilizatora
łączniki stabilizatora
końcówki drążków kierowniczych
tuleje sanek
łożyska kół
Przy okazji można wymienić poduszki skrzyni biegów, bo dobre poduchy silnika to koszt 1000 zł tak że odpadają.
Jeżeli dojdzie do tego zawieszenie tylne, to dochodzą następne koszta, mniejsze w przypadku samochodu z przednim napędem, a większe w przypadku auta z quattro
tuleje wahaczy
sworznie wahaczy
amortyzatory, odboje, osłony na nie i łożyska amorków
sprężyny amortyzatorów
tulejki gumowe stabilizatora
łączniki stabilizatora
końcówki drążków kierowniczych
tuleje sanek
łożyska kół
Przy okazji można wymienić poduszki skrzyni biegów, bo dobre poduchy silnika to koszt 1000 zł tak że odpadają.
Jeżeli dojdzie do tego zawieszenie tylne, to dochodzą następne koszta, mniejsze w przypadku samochodu z przednim napędem, a większe w przypadku auta z quattro
czy to możliwe żeby poduszki amortyzatora firmy Lemforder kosztowały 29 zł za sztuke bo coś mi to za tanio chyba wygląda?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2011, 10:30 przez siejek, łącznie zmieniany 1 raz.
29 bo napewno sa same poduchy bez lozysksiejek pisze:czy to możliwe żeby poduszki amortyzatora firmy Lemforder kosztowały 29 zł za sztuke bo coś mi to za tanio chyba wygląda?
[ Dodano: 2011-01-15, 15:35 ]
wytrzyma spokojnie ja smigam tylko na plastikowych firmy SWAG i sa okkris4 pisze:Witam, koledzy kupował ktoś już łącznik stabilizatora TRW, plastik ,czy to wytrzyma w moim audi , pisze bo nie wiem czy kupować :roll:
Ja kupowałem Lemfordera za 38 zł z łożyskiem U tego gościa na jego stronie ma troszkę tańsze
http://allegro.pl/poduszka-amortyzatora ... 02503.html
http://allegro.pl/poduszka-amortyzatora ... 02503.html