[all] Różny rozmiar opon na osiach przód/tyl.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
[all] Różny rozmiar opon na osiach przód/tyl.
Panowie powiedzcie mi, czy przy przeglądzie i w prowadzeniu będzie miało znaczenie, że na osi przód/tył będzie różny rozmiar opon?
Np. przód 185/60 r15 a tył 195/50 r15.
Chciałbym znać wszystkie za i przeciw.
Np. przód 185/60 r15 a tył 195/50 r15.
Chciałbym znać wszystkie za i przeciw.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
z tego co pamietam to przepisy mowia o rozmiarze kola w calach, nie mowia nic o roznicach profilu opony, wazne zeby na osi byly opony o tym samym rodzaju bieznika i rozmiarze, to wszystko jednak nie zmienia faktu ze bedzie to smiesznie wygaldac...
o ten komfort to mogles nie pytac bo tu ile ludzi tyle opinni plus jedna wiecej... moim osobistym zdaniem nie odczujesz zadnej roznicy bo sama roznica tego ogumienia nie jest tragicznie wielka, chyba ze jestes jak ta ksiezniczka na ziarnku grochu :mrgreen: (czy jakos tak)
tyle ze ja roznice widze dopiero po zmianie profilu z 40 na 65, a i tak delikatna <:P>
o ten komfort to mogles nie pytac bo tu ile ludzi tyle opinni plus jedna wiecej... moim osobistym zdaniem nie odczujesz zadnej roznicy bo sama roznica tego ogumienia nie jest tragicznie wielka, chyba ze jestes jak ta ksiezniczka na ziarnku grochu :mrgreen: (czy jakos tak)
tyle ze ja roznice widze dopiero po zmianie profilu z 40 na 65, a i tak delikatna <:P>