[B4 1.9 tdi 1z] głośno w środku
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 1.9 tdi 1z] głośno w środku
witam.panowie od jakiś kilku miesięcy w samochodzie podczas jazdy jest dość głośno.nie chodzi mi to o odgłos silnika lecz raczej odgłosy z zewnątrz.bardzo głośno słychać pęd powietrza podczas jazdy, lub odgłos opon zwłaszcza na mokrej nawierzchni.wszystko to słychać przez drzwi tak jakby była tam jakaś dziura.czy to może być wina uszczelek czy raczej inny powód?? jak można temu zaradzić?? obawiam się że żadne maty wygłuszające tu nie pomogą bo te odgłosy są słyszalne w rogach drzwi...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Re: [B4 1.9 tdi 1z] głośno w środku
Opon nie zmieniałeś ostatnio?
Spr. czy nadkola i osłona silnika na swoich miejscach.
Spr. czy nadkola i osłona silnika na swoich miejscach.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Do głowy jeszcze mi przychodzi żeby sprawdzić czy uszczelki są całe. Przy mrozach o rozerwanie nietrudno a wtedy faktycznie może być głośniej w środku.hudy pisze:opon nie zmieniałem.osłona silnika jest,nadkola też.po prostu słychać szum przez drzwi tak jakbym jechał przy niedomkniętych drzwiach.wkurzający jest też szum powietrza.z tyłu tego nie słychać ale od strony kierowcy bardzo...
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wątpie żeby to było tutaj problemem. Też czasami mam wrażenie że jest głośno w aucie. Np stoje gdzies silnik zgaszony a slysze dobrze co jest na zewnątrz. Wydaje mi sie ze to jednak uszczelki. Mogą nie być uszkodzone ale twardnieją w zimę i nie łapią tak jak trzeba.
Wątpie żeby np. uszkodzenie ochrony drzwi (ori folia) wpłynęła tak na wygłuszenie.
Wątpie żeby np. uszkodzenie ochrony drzwi (ori folia) wpłynęła tak na wygłuszenie.