Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABK LPG] wskaźnik temperatury

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 17 sty 2011, 19:45

tak się tylko nad tym zastanawiałem bo każdy twierdzi że powinno być równe 90 i tak ma trzymać.z doświadczenia wiem że rzadko tak jest bo wskazówka skacze od niecałych 90 do połowy kreski pomiędzy 80 a 90 no i to by pasowało bo termostat się otwiera przy temp 87 stopni... czyli jak ktoś ma dobry wskaźnik i dobry czujnik no i sprawny termostat to temperatura może dojść do niecałych 90 stopni na wskaźniku...

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Nadwozie: Sedan

Post autor: Jarewa » 17 sty 2011, 19:54

A widziałeś kiedyś taki sam kiedyś silnik? z takimi samymi parametrami? czy inne podzespoły? i czy kierowcy są tacy sami?

Zawsze są pewne normy pomyłki stąd te róznice. Wiec się tym nie przejmuj co wskazuje u innych. Nie ma idealnych takich samych urzadzeń elektrycznych.

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 17 sty 2011, 20:07

moga byc rozne szopki poczawszy od regulatora napiecia,po zimne luty.Ja u siebie walczylem z tym dosc dlugo chcialem juz drugi licznik caly kupywac bo nudzilo mnie rozkrecanie w ciagu roku ok 30 razy z efektem na jeden dzien okazalo sie ze wina lezala po stronie kiepsko dzialajacej masie czyli (zimne luty)

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Nadwozie: Avant
Kontakt:

Post autor: hudy » 17 sty 2011, 21:46

panowie ja to wszytko wiem bo temat z temperaturą tez przerabiałem jakieś 2 lata temu.tylko wkurza mnie to jak ktoś twierdzi że jak jest wskazówka trochę ponad 80 lub między 80 a 90 to jest źle i rękę by dał sobie odciąć że ma rację i od razu pojawia się zdanie zmień termostat najlepiej na taki z ASO wtedy wszystkie problemy znikną <ok> takich ludzi jest chyba 80% tego forum. zapytałem o to bo dziś testowaliśmy z kumplem jego vag i sprawdzaliśmy jak wygląda sprawa z temperaturą według wskazań licznika a vag...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl