[80 B4] Jakie amorki do Audi 80 B4 ???
[80 B4] Jakie amorki do Audi 80 B4 ???
witam
Co sądzicie o amorkach firmy GPD???
A moze co polecacie???
Pozdro
Co sądzicie o amorkach firmy GPD???
A moze co polecacie???
Pozdro
Ostatnio zmieniony 27 lip 2007, 16:53 przez sir_kolkus, łącznie zmieniany 1 raz.
- daniel1302
- Forum Audi 80
Witam, nie wiem nic na temat tej firmy ale ja polecam amortyzatory firmy AL-KO, gdyż kupilem je do poprzedniej Audi B3 1,8 i przez pięć lat bylo ok. Myślę, że nadal jest ok. Obecnie posiadam B4 2,6 i wymieniałem z przodu tez na AL-KO (gazowe). Stwierdzam, że są twardsze od poprzednich ale jest ok. :lol: :lol:
wstaw monroe reflex,gazowo olejowe!superos! nie są zbyt drogie.trzy lata gwarancji.pozdrawiam i życzę szerokości___________piachu
Ostatnio zmieniony 09 sie 2007, 21:19 przez PIACHU, łącznie zmieniany 1 raz.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Podłączam się do tematu. Planuję wymienić przód i tył, wybór mój padł na KYABA olejowo-gazowe.
Doradźcie które elementy i czy należy z góry je dokupić przed wymianą - sam nie bede wymienial.
Czy należy dokupic odrazu osłony, odboje, jakiekolwiek elementy w obawie, ze koleś założy mi nowe amorki na stare, zużyte inne elementy ? Co sądzicie ?
Doradźcie które elementy i czy należy z góry je dokupić przed wymianą - sam nie bede wymienial.
Czy należy dokupic odrazu osłony, odboje, jakiekolwiek elementy w obawie, ze koleś założy mi nowe amorki na stare, zużyte inne elementy ? Co sądzicie ?
- daniel1302
- Forum Audi 80
Odboje powinny pewnie wyciszyć trochę autko jak będę jeźdźił po dziurach albo nierównościach ?
Też myślałem o wymienie amorów i cenowo to się przedstawia:
amor SACHS przód: 200 zł/szt.
amor SACHS tył 220 zł/szt.
osłona amor LEMFÖRDER: 6 zł/szt.
Co do tego odboja to to będzie: Poduszka kolumny Mc Phersona, czy Dystans gumowy, resorowanie ? Cena podobna w granicy 50 zł/szt. Myślę że chodzi o to pierwsze ale mogę się mylić.
PS: Czy samemu da się wymienić amory i jego elementy ?
Też myślałem o wymienie amorów i cenowo to się przedstawia:
amor SACHS przód: 200 zł/szt.
amor SACHS tył 220 zł/szt.
osłona amor LEMFÖRDER: 6 zł/szt.
Co do tego odboja to to będzie: Poduszka kolumny Mc Phersona, czy Dystans gumowy, resorowanie ? Cena podobna w granicy 50 zł/szt. Myślę że chodzi o to pierwsze ale mogę się mylić.
PS: Czy samemu da się wymienić amory i jego elementy ?
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Jezeli chodzi o sachs'y advantage gazowe to na tej stronce http://www.sklepmoto.pl/szuk.php są po 157zł przód, a olejowe "super touring" po 113zł. Sam właśnie oczekuje dostawy gazowych jutro/pojutrze