[ B4 1.9 TDi 1Z ] Zawór magnetyczny pompy
[ B4 1.9 TDi 1Z ] Zawór magnetyczny pompy
Witam mam problem z moja pompa wtryskową mianowicie cieknie mi z miejsca gdzie jest zawór magnetyczny.Po wymianie oringu na zaworze magnetycznym dalej przecieka co może być tego powodem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
proszę bardzo <ok> http://allegro.pl/elektrozawor-kata-wtr ... 43738.html jak coś to mam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
Zanim go wymienisz ,upewnij się że nie działa przawidłowo ,najlepiej widać na vagu .Jak chcesz to mam taki na zbyciu 100% sprawny ,na pewno bedzie dużo taniej niż pod podanym linkiemsowa_81 pisze:Witam.Podepnę się pod temat.Chodzi mi dokładnie o ten n108 -regulator kąta wtrysku.
Czy któryś z kolegów mógłby mi powiedzieć,ile kosztuje nowy zawór?
Tak wiem że tu jest,przeglądałem już allegro,ale dziękuję za zainteresowaniegibaj pisze: http://allegro.pl/elektro...1414343738.html
Auto zaczęło ostatnio coś się zamulać (straciło moc).Wiem że przyczyn może być wiele.MUNIOR pisze:Zanim go wymienisz ,upewnij się że nie działa przawidłowo ,najlepiej widać na vagu
Audi trafiło do fachowca (będzie podpięte pod Vag-a).
Pytam się dlatego że brat w T4 miał właśnie walnięty ten elektrozawór (podmienił na używkę) i auto śmiga jak należy.
będę miał na uwadze w razie czegoMUNIOR pisze:Jak chcesz to mam taki na zbyciu
-
- Forum Audi 80
Po takim lakonicznym opisie to wiesz :roll: nie wysiliłeś się ...Możesz jaśniej :?: Co to znaczymiconal pisze:witam mam taki problem z mojom 80 b4 1.9 tdi mam ustawiony rozrząd i niemogę odpalić prubowałem już na plaka ale nic z tego tylko troche pochodzi i głośno klepie z góry dzięki za odp:
Wymieniałeś ten rozrząd :?: czy samo ci się tak nagle zrobiło :?: wysil się trochę i opisz dokładnie co i jak bo nikt tu nie jest wróżką 8-)miconal pisze:mam ustawiony rozrząd i nie mogę odpalić
w czasie jazdy zaczoł głośno klepać to sie zaczymałem i scholowałem auto z obawy przed tym że cos sie stało z zaworami lub że rozrząd sie przestawił to postanowiłem ustawić rorząd na nowo i nic teraz to wogóle nie odpala tak jak wczesniej wspomniałem wszystko ustawiłem jak trzeba i nic to sprubowałem plaka to tylko troche zaskoczył i przytym klepie głośno ale nieodpala w dalszym ciągu com mam z tym zrobić .
[ Dodano: 2013-02-03, 18:55 ]
rozrząd ustawiam w taki sposub ściągnełem pokrywe zaworów i na wałku z tyłu jest wycięcie to tam klinuje na sklepieniu silnika z skrzyniom jest otwur i tam na kole jest zero to wiem na zero a pompe blokuje jest tam taki sam otwur jak i styłu koła od pompy i tam terz blokuje niewiem może coś robie nie tak ale jak tak ustawiam to i tak nic
[ Dodano: 2013-02-03, 18:55 ]
rozrząd ustawiam w taki sposub ściągnełem pokrywe zaworów i na wałku z tyłu jest wycięcie to tam klinuje na sklepieniu silnika z skrzyniom jest otwur i tam na kole jest zero to wiem na zero a pompe blokuje jest tam taki sam otwur jak i styłu koła od pompy i tam terz blokuje niewiem może coś robie nie tak ale jak tak ustawiam to i tak nic
-
- Forum Audi 80
Tylko zapomniałeś napisać zasadniczej rzeczy ...czy rozrząd był przestawiony ,zanim go sam usatwiłeś na nowo ,czy nie był czy pasek rozrządu był luzny czy normalnie napięty :?: A co do znaków ,to po załozeniu blokady w koło pompy i w wałek rozrządu ,to zero widoczne w okienku skrzyni ,ma być na skraju dolnej krawędzi tego okienkamiconal pisze:w czasie jazdy zaczoł głośno klepać to sie zaczymałem i scholowałem auto z obawy przed tym że cos sie stało z zaworami lub że rozrząd sie przestawił to postanowiłem ustawić rorząd na nowo
pasek był naciągnięty a rozrząd no właśnie niezwruciłem nato uwagi mój błąd sorki ale z tego co wiem to zanim go kupiłem to gościu mówił że miał pompe w regeneracji i żle ustawili mu kont wtrysku może pompe trzeba przestawić jeżeli tak to w kturom strone do silnika czy od silnika pomóż z gury dzięki walcze już od wczoraj i nic. :-|