[80 All] regulacja kierownicy
[80 All] regulacja kierownicy
Mam pytanie. Wydaje mi się że w mojej 80 lekko krzywo kierownica stoi, może to być problem opon bo jedna jest nie za bardzo ale dla pewności jakbym musiał coś z tym zrobić mam pytanie. Jak wyregulować kierownicę ale nie na wieloklinie bo jeden ząbek to za dużo, ale na maglownicy, kolumnie? Wie ktoś może jak to zrobić i czy dużo z tym babrania?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
krzywo stoi czy jest przekrecona podczas jazdy na wprost? bob232, nie strasz bo myslalem ze masz kiere blizej drzwi niz lewarka biegow :mrgreen:
takie ustawienie robi sie na zbieznosc, mozesz oczywiscie sam poprzez popuszczanie sruby kontrujacej na koncowce drazka kierowniczego, ale pozniej bedzie Cie sciagac, albo rżnąc bieznik
takie ustawienie robi sie na zbieznosc, mozesz oczywiscie sam poprzez popuszczanie sruby kontrujacej na koncowce drazka kierowniczego, ale pozniej bedzie Cie sciagac, albo rżnąc bieznik
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
albo zalezy czym przyjedziesz ;p hehe ja sie musialem prosic zeby sprobowali zrobic ta zbieznosc jak zobaczyl obnizone auto z "za szerokimi kolami" i oponami "za waskimi" :mrgreen:
po usilnych blaganiach ze to na moja odpowiedzialnosc podjeli sie, wieksze zdziwienie wzbudzil fakt pojawienia sie po raz drugi <:P>
pan mowi" przeciez mowilem ze nie zrobimy zbieznosci w tym aucie" hehe, ale za trzecim razem wmowilem im ze ich wina byla ze zle mi zbieznili auto i chce o polowe taniej, to mi powiedzieli w koncu 50pln tak jak Tobie :mrgreen:
po usilnych blaganiach ze to na moja odpowiedzialnosc podjeli sie, wieksze zdziwienie wzbudzil fakt pojawienia sie po raz drugi <:P>
pan mowi" przeciez mowilem ze nie zrobimy zbieznosci w tym aucie" hehe, ale za trzecim razem wmowilem im ze ich wina byla ze zle mi zbieznili auto i chce o polowe taniej, to mi powiedzieli w koncu 50pln tak jak Tobie :mrgreen:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Hehe. Spoko, ja musiałem dwa razy wybierać się na zbieżność bo za pierwszym koleś nie dał rady - auto za niskie :mrgreen: Za drugim razem zdemontowałem dokładkę zderzaka i osłonę pod silnikiem a i tak ta gumka łącząca stronę prawą z lewą była tylko 0,5 cm od miski olejowej. Pół centymetra niżej i nie ustawiliby mi zbieżności <ok>albo zalezy czym przyjedziesz ;p hehe ja sie musialem prosic zeby sprobowali zrobic ta zbieznosc jak zobaczyl obnizone auto z "za szerokimi kolami" i oponami "za waskimi" :mrgreen: