Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B3 90 2.3 NG ] Nie Odpala

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mario87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ B3 90 2.3 NG ] Nie Odpala

Post autor: Mario87 » 18 sty 2011, 19:28

Moje ukochane Audi padło tzn. stało 2 dni i trzeciego dnia odpaliła na chwile i falowała lekko na obrotach tak jakby nie mogła złapac mocy potem zgasła i już nie zapaliła do tej pory, chce zaznaczyc ze sprawdzałem iskre na świecy, kopułke i palec oraz przewody, pompka prawidłowo podaje paliwo, wtryskiwacze tez są ok. wyregulowałem te klape która reguluje powietrze, wczesniej lekko obroty falowały na biegu jałowym, postanowiłem niedawno wstawic audi do elektromechanika, ale w moim mieście to same pajace którzy potrafia podłanczac samochody tylko pod komputer i kasowac błedy.. szkoda gadac, Prosze o porady co mógłbym jeszcze sprawdzić aby odnalezdz przyczynę.

Abbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Abbas » 18 sty 2011, 20:03

Sprawdz wtrysk rozruchowy i czujnik temp 2pinowy moze kostka zle jest wpieta .pozatym poczytaj troche bo było juz wiele tematow wystarczy poszukac

Awatar użytkownika
arekkrosno
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: arekkrosno » 24 sty 2011, 14:41

Jeżeli to gaz to regulacja powinna pomóc.
Jeżeli to benzyna i obroty ci falowały to szczelność dolotu jeszcze sprawdź. Plak do tapicerek jest ok.
Oprócz tego co radzi kolega Abbas to nic więcej do głowy nie przychodzi. Acha, jest jeszcze stycznik przy przepustnicy i jak jest zepsuty to zrób tak jak radzą w tym temacie.
https://audi80.pl/b4-23ng-problem-z- ... t50796.htm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl