Witam wszystkich forumowiczów. Niestety mam problem z moją audi.
W ubiegłym roku wymieniłem poduszki pod silnikiem (firmy Topran), stare były już zużyte, jedna była nawet zerwana. Niestety po wymianie było jeszcze gorzej, na wolnych obrotach cała buda strasznie się trzęsie, zwłaszcza przy ostatnich mrozach. Martwi mnie to bo drgania przenoszą się na całe nadwozie, wewnątrz plastiki już trzeszczą. Postanowiłem wymienić poduszki na używki (oryginały), ale handlarz do którego dzwoniłem w tej sprawie zabił mi klina mówiąc że u mnie tylko jedna poduszka jest olejowo-gumowa ta od strony kierowcy, a druga jest tylko gumowa.
Proszę o wyjaśnienie jak to faktycznie jest, i proszę jeszcze o numery katalogowe oryginalnych poduszek audi. Pozdrawiam Dominik
[B4 1Z TDI Avant] Jakie poduszki pod silnik
[B4 1Z TDI Avant] Jakie poduszki pod silnik
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 13:46 przez Doxa, łącznie zmieniany 1 raz.
Dużo mechanik się nie pomylił w sumie to tylko trochę
1.poz.nr.4 poduszka gumowo-olejowa str.lewa (od kierowcy) 8A0 199 379 E
2.poz.nr.5 poduszka gumowo-olejowa str.prawa (od pasażera) 8A0 199 382 A
W serwisie widnieje jako łożysko hydrauliczne cena netto 343.11zł i cena brutto 422.03 zł.
W inter carsie od 100zł za toprana (nie polecamy) do 300-350zł za lemfordera <ok>
Mam nadzieję ,że pomogłem
1.poz.nr.4 poduszka gumowo-olejowa str.lewa (od kierowcy) 8A0 199 379 E
2.poz.nr.5 poduszka gumowo-olejowa str.prawa (od pasażera) 8A0 199 382 A
W serwisie widnieje jako łożysko hydrauliczne cena netto 343.11zł i cena brutto 422.03 zł.
W inter carsie od 100zł za toprana (nie polecamy) do 300-350zł za lemfordera <ok>
Mam nadzieję ,że pomogłem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Re: [B4 1Z TDI Avant}Jakie poduszki pod silnik
założyłeś najgorsze jakie mogłeś :shock: nie wiesz że to wyrzucanie kasy w błoto?ta firma to dziadostwo najgorsze :evil:W ubiegłym roku wymieniłem poduszki pod silnikiem (firmy Topran),
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Wymieniałem niedawno prawą i nie było najmniejszych problemów. Silnika podpierać nie musisz. Najlepiej wjechać na kanał, odkręcić 2 nakrętki i po sprawie. aha.... nie wiem czy to dobrze czy nie ale ktoś mi polecił żeby nie dokręcać nowej poduszki na maxa i odpalić na chwile silnik i po zgaszeniu dopiero dokręcić porządnie poduche. Że niby się ułożyć musi ale sam nie wiem co o tym myśleć.