[All] Postojówki - Dziwna Sprawa
[All] Postojówki - Dziwna Sprawa
Cześć!
Mam dziwny problem, zagwozdkę z postojówkami. Kupiłem białe diodowe T4W i po włożeniu ich na swoje miejsce świeci się tylko pozycja po stronie kierowcy. Po zmianie na stare, najzwyklejsze świecą się obydwie strony. Te diodowe na bank są dobre, jestem tego pewien tylko dlaczego nie świecą? Ma ktoś jakieś pomysły gdzie jest przyczyna tego babola? <ok>
Mam dziwny problem, zagwozdkę z postojówkami. Kupiłem białe diodowe T4W i po włożeniu ich na swoje miejsce świeci się tylko pozycja po stronie kierowcy. Po zmianie na stare, najzwyklejsze świecą się obydwie strony. Te diodowe na bank są dobre, jestem tego pewien tylko dlaczego nie świecą? Ma ktoś jakieś pomysły gdzie jest przyczyna tego babola? <ok>
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
Może to głupie pytanie, ale dlaczego tak trzeba zrobić? Przecież dioda wygląda tak samo jak zwykła T4WFighter001 pisze:Do gniazda w ktore wpinasz zarowke idzie wtyczka z kablami jak ja odpepniesz i bedziesz chcial podpiac odwrotnie zeby dioda swiecila to wszystko pasuje bo ulozenie wpinek jest takie same a nie np. jak w fordzie ze trzeba wyciagac wsowki z plastikowej oslony i wtedy zamieniac.
- Fighter001
- Forum Audi 80
Aż żeś mnie teraz zaskoczył, chyba się przejdę na dół to kuknąć :mrgreen:Fighter001 pisze:Poniewaz w diodzie istotna jest polaryzacja czyli + i - jesli zle podlaczysz poprostu nie swieci w zarowce jest to obojetne.
[ Dodano: 2011-01-19, 18:26 ]
Miałeś racje, teraz świecą obydwie strony A powiedzcie mi jak się mają białe diody w miejscu postojówek do kodeksu drogowego? :mrgreen:
- Fighter001
- Forum Audi 80