[B2 1.8 DZ '86] Jaka wartość autka i kolektor
[B2 1.8 DZ '86] Jaka wartość autka i kolektor
Poszukuje kolektora ssącego do Audi 80 GTE przejściówka poj.1.8 moc 112ps, rok 1986.Ciężko z jakimikoliwek częściami do tego modelu.Moje pierwsze pytanie gdzie mogę znaleźć , szukałem na aukcjach ,szrotach niestety nic z tego. A moje drugie pytanie , jaką cenę na teraz jest warte takie auto ponieważ jest to bardzo rzadko spotykany model,szczerze to jeszcze nie mialem okazji zobaczyć u nas na polskich drogach,widzałem 4 drzwiowy ,jednak dwudrziówki żadnej.Powymieniałem w nim amortyzatory,sprzęgło,tarcze,klocki,olej,układ wydechowy.Wsadziłem w nie troszke pieniędzy.Trzeba popracować nad kosmetyką.Byłem u diagnostyka powiedział że ciśnienie silnika jest bardzo dobre rzadko nawet spotykane jest takie ciśnienie.Trzeba wymienić ten kolektor tylko, więc jeśli ktoś ma dostęp do tej części proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, 00:16 przez wrobe, łącznie zmieniany 2 razy.
Co do jego wartości to cięzko powiedzieć, to jest niestety Polska i w naszych realiach dla wielu ludzie jest to po prostu złom warty moze z 2000
W niemczech za autko w oryginalnym, kolekcjonerskim stanie dostalbys od 2000Euro w górę
Jeśli chodzi o kolektor, to w B3 też był ten silnik więc nie powinno być aż takich problemów, no i wydaję mi się, że powinien pasować z Golfów II GTI
W niemczech za autko w oryginalnym, kolekcjonerskim stanie dostalbys od 2000Euro w górę
Jeśli chodzi o kolektor, to w B3 też był ten silnik więc nie powinno być aż takich problemów, no i wydaję mi się, że powinien pasować z Golfów II GTI