[B3/B4] Podmianka swiateł - Stop/Przeciwmgłowe
[B3/B4] Podmianka swiateł - Stop/Przeciwmgłowe
Jak w temacie, przeciwmgłowe chciałbym podłączyć jako stop, a stop jako przeciwmgłowe, czyli w lampie w błotniku żarówka 5/21W, piątka odpowiadała by za postój a 21 za przeciwmgłowe, stop w miejscu przeciwmgłowego, nie daję głowy ale chyba passat b3 ma takie coś czyli na jednej żarówce postój i przeciwmgłowe, wie ktoś coś więcej na temat takich świateł, jak się diagności i policja do tego ustosunkowuje, trzepałem pół godziny google i jedyne co znalazłem to setki informacji że nie należy jeździć na przeciwmgłowych w widoczności powyżej 50m <osohozi>
Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 20:51 przez Iron85, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dobre pytanie bo też się nad tym zastanawiałem kiedyś.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 22:27 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Zbędne czy nie, ale akurat jeśli chodzi o przeciwmgłowe tylne to ono raczej musi być. Po za tym ono nie jest dla ciebie, tylko dla osób które jadą za tobą abyś był lepiej widoczny. Podczas mgły przy włączonym przeciwmgłowym tylnym naprawdę znacznie łatwiej dostrzec takie auto.mati86 pisze:bo przeciwmgielne to mi są zbędne.
ale można zrezac żarówkę dwu włuknową w miejscu przeciwmgielnego i cieszyć się stopem i przeciwmgielnym.Labiel pisze:Zbędne czy nie, ale akurat jeśli chodzi o przeciwmgłowe tylne to ono raczej musi być. Po za tym ono nie jest dla ciebie, tylko dla osób które jadą za tobą abyś był lepiej widoczny. Podczas mgły przy włączonym przeciwmgłowym tylnym naprawdę znacznie łatwiej dostrzec takie auto.
raczej bym wolał żeby stop był leepiej widoczny jak ci ktoś nagle zachamuje.
z przodu mam xenon także widoczność jest dobra
Zobacz kolory kabli jakie idą do świateł stop i do przeciwmgielnego. (z tyłu auta) Pod nogami kierowcy idą trzy wiązki na tył auta i wystarczy znaleźć namierzone wcześniej kable i je połączyć diodą prostowniczą. Drugą diodę dajesz na kablu do przeciwmgielnego i masz cztery stopy i ori przeciwmgielne.ja bym się raczej chciał zrobić dodatkowy stop w miejscu przeciwmgłowego.