[b3 2.0E 89] jak zmienia sie filtr powietrza?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
a no faktycznie dziekuje sprawdze. no i z wymiany nici kicha. przyczepiony plastik jest czteroma zaczepami po ich odczepieniu pokrywy sie nie da podniesc, bo blokuje ja plastik od swiatla. jak to sie podnosi? jakos uchyla czy cuss?Szara80tkaTdi pisze:annijawy ja tak widze ze na tym zdjeciu, jest opaska przymocowany inny gruby waz do tych z "rozdzielacza"...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
ja juz coraz wiecej umiem w niej robic (czyli kopac ) nawet mi sie to podoba , a z mechanikami jak to z nimi bywa roznie - jak to z "fachowcami". jak maja humor, nie sa gburowaci i ich sie obserwuje jak robia ( co przewaznie czynie) to ujda. natomisat przyklad, ostanio dzwonie do mechanika jakiegos tami pytam sie czy mi zmieni filter powietrza mowie model, jakie auta i sie pytam ile to u niego kosztuje, a on mi na to, ze nie wie, bo nie wie czy nie bedzie trzeba rozbierac samochodu by go wymienic, no to tyle w tej kwestii
I jak Anka poszło, masz to wymienione? Ile zaśpiewali?
faktycznie wkurzająca jest czasami niewiedza ile dana część może kosztować :cry:
ale ja już nauczyłam się tego, że najpierw mają mi sprawdzić cenę, a później dopiero decyduję się na ewentualną naprawę...... "jajko niespodzianka" to nie dla mnie
bo trzeba ich sobie "wychować"..... a później jak skumają, że nie wszystkie to blondynki, to idzie wiele załatwićSzara80tkaTdi pisze: kobiety maja przerabane u mechanikow
faktycznie wkurzająca jest czasami niewiedza ile dana część może kosztować :cry:
ale ja już nauczyłam się tego, że najpierw mają mi sprawdzić cenę, a później dopiero decyduję się na ewentualną naprawę...... "jajko niespodzianka" to nie dla mnie
Mi 1 raz jak zmieniali filtry i olej (zaraz po kupnie) to nie wytrzymałem i już to robię sam (jak wiele innych rzeczy). Z filtrem powietrza tak się szarpał ,że prawie to wszystko porozrywał ale się spienił , że takie dojście badziewne jest i trza unieść pokrywę do góry i trochę rękę nagimnastykować <ok>