[80b3] woda w aucie
[80b3] woda w aucie
Witam ja zauważyłem wodę z tyłu po prawej stronie wilgotny jest dywanik od strony wejścia do auta ,od bocznej krawędzi listwy,czy to może mieć związek z drzwiami ?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2011, 02:25 przez wadera, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak, sprawdź czy uszczelka na drzwiach jest cała nie porwana, czy nie odstaje od karoserii.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2011, 09:46 przez ysiul, łącznie zmieniany 1 raz.
a prawa strona to nie strona od kierowcy ? :roll: :mrgreen: Bo jak od kierowcy to ten przelot gdzie idzie linka od maski. tam jest uszczelka ja zrobiłem to na silikon . ale strony chyba pomyliłem 
a jak nie ta strona to pewnie uszczelka.. albo przód albo tył.
[ Dodano: 2011-01-20, 21:04 ]
weź jakąś osobe żeby siedziała w środku a ty lej z butelki wodą po uszczelkach z przodu i z tyłu i może będzie widać

a jak nie ta strona to pewnie uszczelka.. albo przód albo tył.
[ Dodano: 2011-01-20, 21:04 ]
weź jakąś osobe żeby siedziała w środku a ty lej z butelki wodą po uszczelkach z przodu i z tyłu i może będzie widać

KoralB3, Tak myślę... przerabiałem to już w dwóch 80-tkach
Oczywiście należy sprawdzić, czy płyn z chłodnicy znika... jeżeli tak i w dodatku leje do środka, to jestem prawie pewny, że nagrzewnica. Dla pewności radzę sprawdzić, czy w czasie opadów nawiew jest w stanie odparować szybę czołową.
[ Dodano: 2011-01-20, 21:18 ]
Za nową nagrzewnicę płaciłem w sklepie 70zł. Na allegro można dostać dużo taniej. Niestety wymiana... to katorga
Mi to zajęło ok. 6godz. <ok>

[ Dodano: 2011-01-20, 21:18 ]
Za nową nagrzewnicę płaciłem w sklepie 70zł. Na allegro można dostać dużo taniej. Niestety wymiana... to katorga

no u mnie woda z tyłu stała ..ysiul pisze:KoralB3 napisał/a:
Bo jak od kierowcy to ten przelot gdzie idzie linka od maski
to nie było by wody z tyłu tylko z przodu pod nogami kierowcy, niestety tez miałem taki przypadek u siebie.
[ Dodano: 2011-01-20, 21:40 ]
no ale musimy poczekać .. niech kolega poleje te uszczelki solidnie