w aso 700pln na strone, przynajmniej do cabrio, ja podziekowalem, wole co roku sobie lutowackubik pisze:Albo wymiana na nowy
[b4 ADA] Problem z centralnym zamkiem
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
No ja u siebie znalazłem przyczynę. Rozleciał mi się zamek w lewych drzwiach. Trochę miałem ciemno ale jak dobrze rozumiem jest tam jakieś kółko zębate które porusza jakimś generatorem impulsów bądź coś w tę stronę. To kółko mi pękło i krańcówka zatrzymała się na zamykaniu. Mogłem więc zamknąć drzwi, jednak nie mogłem otworzyć bo impuls zamykania szedł cały czas. Zaczął też działać automat od dachu. Nadal nie rozwiązałem jednak problemu z szybami. Działa mi tylko przycisk główny, ta na drzwiach nie działają ale to chyba w innym wątku ruszę.
Panowie, wróciłem z Holandii. Gdzie nie miałem niestety kontaktu z moją 80-ątką. I w końcu zabrałem się za ten centralny. Rozebrałem, pompka jakoś tam wyglądała... Podłączyłem i wyszło tak, że pompka kręci się cały czas, a np: gdy wyjmę kabelek i włożę od nowa, to nie działa <rotfl> [nie kręci się] Na prawdę nie wiem w czym problem. Przypomnę, że central jest orginalny natomiast autoalarm dołożony przez poprzedniego właściciela... <buu>
Później gdy już wszystko złożyłem, podłączyłem [ten zielony wężyk] to centralny wrócił i silniczek nie buczał, a nawet wszystko działało! Ale potem po kilku próbach pompka, przestała odpowiadać... Na prawdę nie wiem co o tym myśleć. A gdy wł. "autoalarm" to mi wyje, wyje wyje... <lol> Macie jakiś pomysł, czy pozostaje "specjalista" i serwis?
Później gdy już wszystko złożyłem, podłączyłem [ten zielony wężyk] to centralny wrócił i silniczek nie buczał, a nawet wszystko działało! Ale potem po kilku próbach pompka, przestała odpowiadać... Na prawdę nie wiem co o tym myśleć. A gdy wł. "autoalarm" to mi wyje, wyje wyje... <lol> Macie jakiś pomysł, czy pozostaje "specjalista" i serwis?