Witam kolegow mam pytanko gdyz borykam sie z problemem falujacych obrotow
otoz posiadam nieszczesny ale piekny gaznik 2ee sama elektronika problem w tym ze obroty faluja mi miedzy 800 a 1000 na Pb a na lpg po ustawieniu chodzi idealnie
podczas falowania trzesie mi silnikiem wiec wzialem sie za czyszczenie wszystkiego co sie tylko dalo wszystko w srodku gaznika jak i na zewnatrz idealnie czyste wymoczone w benzynce itp itd po zlozeniu proba odpalenia oczywisnie na Pb i delikatny strzal sie pojawil teraz silnik jeszcze bardziej sie trzesie obroty nadal faluja wydaje mi sie nie przepala calej benzyny wiec moje pytanie brzmi gdzie w 2ee ustawia sie sklad mieszanki bo mnie zaraz nerwy rozniosa
[B3 1.6] Wolne obroty - gaznik
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
wiec reasumujac po odlaczeniu sondy powinno sie w jakims stopniu unormowac czy bedzie tak samo zle? bo odlaczalem sonde i sczerze nic to nie dalo dlatego juz jestem zielony :cry:
tak wogole widze ze kolego masz prawie ten sam silnik wiec i pewnie ten sam gaznik?
wiem ze duzo pytam ale juz nie wiem co sprawdzac o wymieniac wszystko pokolei to jak kupic nowy (uzywany) gaznik albo i drozej
wiec do czego jest ten czujnik i przewod oznaczone kolkami??
[ Dodano: 2011-01-22, 10:22 ]
pomoze ktos?
tak wogole widze ze kolego masz prawie ten sam silnik wiec i pewnie ten sam gaznik?
wiem ze duzo pytam ale juz nie wiem co sprawdzac o wymieniac wszystko pokolei to jak kupic nowy (uzywany) gaznik albo i drozej
wiec do czego jest ten czujnik i przewod oznaczone kolkami??
[ Dodano: 2011-01-22, 10:22 ]
pomoze ktos?
Zobacz te tematy https://audi80.pl/18-pm-lpg-nie-rown ... 3wna+praca
https://audi80.pl/b3-16-pp-nie-podpi ... 3wna+praca
https://audi80.pl/b3-16-pp-nie-podpi ... 3wna+praca
zaraz pójdę zobaczyć u siebiedamianek1234561 pisze:do czego jest ten czujnik i przewod oznaczone kolkami??
- damianek1234561
- Forum Audi 80
witaj, dzieki za linki do tematow niestety odpowiedzi tam nie znalazlem.
iec do czego doszedlem dzis to ze czas wymienic swiece, oczywiscie nie wygladaja zle wrecz sa w dobrym stanie tylko jedna jest jakby wygieta tam gdzie iskra wychodzi,
sonde po raz kolejny odlaczylem i jest jeszcze gorzej tzn obroty spadaja do 600 i tak sie trzymaja wiec podlaczylem ja spowrotem teraz odlaczylem aku zaraz pujde go podlaczyc i zrobi sie adaptacje
pytanie, czy da sie autko podlaczyc pod Vag?? mam dwie kostki nad nogami kierowcy chyba to bedzie obd1 czy musze wywolywac blyski??
[ Dodano: 2011-01-24, 12:26 ]
witam po dlugich poszukiwaniach znalazl sie ulamany przewod od sondy wszystko naprawione teraz silniczek faluje w zakresie 950 - 1000 obr co jest juz nie odczuwalne
jesli moge zadam kolejne pytanie jak obnizyc spalanie w tym gazniku??
iec do czego doszedlem dzis to ze czas wymienic swiece, oczywiscie nie wygladaja zle wrecz sa w dobrym stanie tylko jedna jest jakby wygieta tam gdzie iskra wychodzi,
sonde po raz kolejny odlaczylem i jest jeszcze gorzej tzn obroty spadaja do 600 i tak sie trzymaja wiec podlaczylem ja spowrotem teraz odlaczylem aku zaraz pujde go podlaczyc i zrobi sie adaptacje
pytanie, czy da sie autko podlaczyc pod Vag?? mam dwie kostki nad nogami kierowcy chyba to bedzie obd1 czy musze wywolywac blyski??
[ Dodano: 2011-01-24, 12:26 ]
witam po dlugich poszukiwaniach znalazl sie ulamany przewod od sondy wszystko naprawione teraz silniczek faluje w zakresie 950 - 1000 obr co jest juz nie odczuwalne
jesli moge zadam kolejne pytanie jak obnizyc spalanie w tym gazniku??