[ 80 b3 ] Woda pod dywanikiem kierowcy
- karol_17
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
[ 80 b3 ] Woda pod dywanikiem kierowcy
Witam .
Panowie mam problem dość dziwny ponieważ zauważyłem jakiś czas temu ze wykładzina pod dywanikiem kierowcy i pasażera z tyłu po lewej stronie jest mokra . Znaczy tylna mnie a przodu to nawet sporo . Od czego zacząć ?
Panowie mam problem dość dziwny ponieważ zauważyłem jakiś czas temu ze wykładzina pod dywanikiem kierowcy i pasażera z tyłu po lewej stronie jest mokra . Znaczy tylna mnie a przodu to nawet sporo . Od czego zacząć ?
- michael80b3
- Forum Audi 80
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
karol_17, zacznij od uszczelnienia przelotki linki do otwierania pokrywy silnika, na podszybiu.
Masz tu jeszcze temat dotyczący podobnego problemu.
https://audi80.pl/80-b4-problem-woda ... vt5151.htm
Masz tu jeszcze temat dotyczący podobnego problemu.
https://audi80.pl/80-b4-problem-woda ... vt5151.htm
Jak dla mnie to wlasnie tedy leci woda. Mialem identyczna sytuacje, u mnie wpadla do srodka ta uszczelka ktora jest wokol linki, do wewnatrz autka woda leciala litrami, skonczylo sie na wymianie filcu ktory jest pod wykladzina karol_17, Jak bedziesz zdejmowal wykladzine to licz sie z wymiana filcu, ew jesli masz ogrzewany garaz to moze Ci sie uda wysuszyc calosc, mi sie to po prostu rozpadlo w dloniach.IC69 pisze:karol_17, zacznij od uszczelnienia przelotki linki do otwierania pokrywy silnika, na podszybiu.
-
- Forum Audi 80
Zdjecia nie mam, ja jednak zrobilem jak radzili koledzy na forum, po zdjeciu wykladziny pozbylem sie tez tej polki pod kierownica, rozgoscilem sie na podlodze w aucie i moja dziewczyna lala wode na szybe przednia i tutaj gdzie wchodzi w karoserie wspomniana wczesniej linka Pomimo tego ze za pierwszym razem zalozylem ta uszczelke i wygladalo na zrobione woda dalej ciekla, dopiero za drugim razem wskoczyla na swoje miejsce 8-)karol_17 pisze:Powiem tak dziś zaglądałem i cała mam ta uszczelka co linka przechodzi ..
karol_17, miałem ten sam problem . zalewało mi audiolke przez ponad msc. wymieniłem uszczelki w dzwiach .. cudowałem . wkońcu pojechałem na wieś . wybebeszyłem całe wnętrze wziąłem kerszera i lałem po dzwiach po masce itp. a wujo siedział w audi . no i przyczyna była taka jak koledzy wyżej ,przelotka od linki . zawaliłem ją silikonem bezbarwnym i jest spokój . ale ile nerwów codziennie audi zalana .. i to jeszcze pory deszczowe