Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Zniżki na części w Intercarsie.

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
krystek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krystek » 14 sty 2011, 18:04

ja mam super znizki w GORDONIE,znajomy jest właścicielem fili w Koszalinie,mogę się go spytać czy gordon robi takie zniżki na wszystkie oddziały w polsce,jesli tak to załoze numer klijenta i wstawię go tutaj:)

Awatar użytkownika
Prestige
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Prestige » 22 sty 2011, 19:10

krystek pisze:ja mam super znizki w GORDONIE,znajomy jest właścicielem fili w Koszalinie,mogę się go spytać czy gordon robi takie zniżki na wszystkie oddziały w polsce,jesli tak to załoze numer klijenta i wstawię go tutaj:)
Wiadomo cos ? :oops:

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 22 sty 2011, 19:21

Prestige pisze:
krystek pisze:ja mam super znizki w GORDONIE,znajomy jest właścicielem fili w Koszalinie,mogę się go spytać czy gordon robi takie zniżki na wszystkie oddziały w polsce,jesli tak to załoze numer klijenta i wstawię go tutaj:)
Wiadomo cos ? :oops:
Jak widać chyba nie wiele.

Kris0109
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kris0109 » 22 sty 2011, 21:48

To da się załatwić ale najlepiej przez kogoś kto ma tam jakieś kontakty/ Myślę, że z pierwszym lepszym nie będą chcieli rozmawiać gdyż to nie będzie numer klienta na daną firmę i wymaga to ustaleń bo ten jeden numer klienta będzie wykorzystywany w całej Polsce.
Nawet gdyby forum byłoby firmą i załatwiłoby się taki numer to powstaje pytanie co dzieje się z tymi częściami po zakupie???
Nie jest to tak proste jak niektórzy myślą, że jest numer i kupuje całe forum.
Ktoś też musi tego pilnować czy przypadkiem nikt z kolegów nie nadużywa danych możliwości i nie sprzedaje na lewo.
Bo niestety jak komuś daje się palec to zaraz chcą brać całą rękę.
Może nie zbyt jasno piszę ale trzeba patrzeć na to w ten sposób, że nie wszystko jest takie proste jak myślimy w świetle polityki sprzedaży danej firmy, przepisów i naszego prawa.

Awatar użytkownika
mati86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mati86 » 22 sty 2011, 21:53

coś mi się wydaje że tyle z tego będzie co i nic :->

lepiej od razu zwinąć ten interes :mrgreen:

Kris0109
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kris0109 » 22 sty 2011, 22:01

A ja myślę, że można to załatwić ale to wymaga zaangażowania i kontaktu odpowiednich osób.
Skoro inne fora mają swój numer klienta to czemu nasze mieć nie może??? :mrgreen:
Ale tak jak napisałem to nie jest tak jak niektórzy myślą hop siup i gotowe.
Ja niestety współpracuje z innymi hurtowniami i pomóc nie mogę.
Swoją drogą uważam, że upust rzędu 35% nie powinien być jakimś wygórowanym. Napewno nie pomoże takie gadanie typu: "A ja tak czułem, że nie wyjdzie" albo "niech ktoś coś załatwi"
Fajnie, że powstał taki pomysł. Miejmy nadzieję, że uda się coś zdziałać.
Zrozumieć trzeba jednak, że nie jest to banalne.

Szeryf
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szeryf » 19 lut 2011, 13:50

Ja bardzo lubię coś dłubać przy aucie, ale zauważyłem że to jest prawie bez sensu (z punktu widzenia ekonomicznego). Bez żadnych zniżek w sklepie ceny części wychodzą po tyle ile bym zapłacił w warsztacie za część razem z wymianą.
Może na allegro szukać i kilka części naraz? hmmm....

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 19 lut 2011, 15:06

Kris0109 pisze:...Skoro inne fora mają swój numer klienta to czemu nasze mieć nie może??? ...
Czy kolega albo któryś z kolegów piszących wcześniej wie które to fora mają numer klienta?
Czy po prostu piszecie bo znajomy powiedział że kiedyś coś słyszał od kogoś ale już nie pamięta od kogo?
Jeśli wiecie i wg was wystarczy znać numer klienta to wklejcie numer na forum i zobaczymy czy tak jest naprawdę, albo pójdźcie do IC z numerem, kupcie coś i opiszcie sytuację.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 19 lut 2011, 15:44

mario2560 pisze:
Kris0109 pisze:...Skoro inne fora mają swój numer klienta to czemu nasze mieć nie może??? ...
Czy kolega albo któryś z kolegów piszących wcześniej wie które to fora mają numer klienta?
Czy po prostu piszecie bo znajomy powiedział że kiedyś coś słyszał od kogoś ale już nie pamięta od kogo?
Jeśli wiecie i wg was wystarczy znać numer klienta to wklejcie numer na forum i zobaczymy czy tak jest naprawdę, albo pójdźcie do IC z numerem, kupcie coś i opiszcie sytuację.
Jestem świeżo po rozmowie z pracownikiem IC. Jest możliwość założenia "klienta" w IC na Klub i takie konta już są, ale jest tego pewien minus. Rabaty przyznawane dla takich kont nie są jakieś powalające. Wiąże się to z faktem kupowania na terenie całego kraju w różnych punktach IC.

Co do samego numeru klienta to można zrobić autoryzację poprzez coś takiego jak "karta klubowa". Z chwilą kiedy ktoś poda numer klienta pracownik wpisując go zobaczy komentarz że sprzedaż możliwa tylko po okazaniu karty.

Awatar użytkownika
proket
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: proket » 24 lut 2011, 22:21

kubik pisze:
mario2560 pisze:
Jestem świeżo po rozmowie z pracownikiem IC. Jest możliwość założenia "klienta" w IC na Klub i takie konta już są, ale jest tego pewien minus. Rabaty przyznawane dla takich kont nie są jakieś powalające. Wiąże się to z faktem kupowania na terenie całego kraju w różnych punktach IC.

Co do samego numeru klienta to można zrobić autoryzację poprzez coś takiego jak "karta klubowa". Z chwilą kiedy ktoś poda numer klienta pracownik wpisując go zobaczy komentarz że sprzedaż możliwa tylko po okazaniu karty.
Myślę że nawet taki rabat jaki nam przyznają będzie zadawalający <piwo>

Awatar użytkownika
seba6891
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba6891 » 27 lut 2011, 19:35

kubik pisze:Rabaty przyznawane dla takich kont nie są jakieś powalające.
ale to zawsze cos
powiedzmy ze chce wymienic kable WN w silniku R5.
cena w IC za kable NGK to 241,46PLN.
powiedzmy ze nawet jesli rabat nie wynosi 35% (jak niektórzy marzyli) tylko 10% to te 10% = 24,14PLN
A za 24PLN mozna kupic w IC palec rozdzielacza BOSCH <ok>

Awatar użytkownika
kojak85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojak85 » 27 lut 2011, 20:16

Pewnie, że lepszy rydz niż nic. Jeżeli nie ma się dojścia do części gdzie indziej to IC jest dobrą alternatywą, bo mają prawie wszystko do audiczek i nie ma problemu. Ceny co prawda nie są przyjazne klientowi.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 15 wrz 2011, 17:20

Mam już informację od gościa z IC. Z racji różnego poziomu rabatowania nie można określić jakiegoś konkretnego rabatu na wszystko, ale wytłumaczył mi tak.

Max rabat dla warsztatów czyli firm które zostawiają sporo kasy w IC to rabat na poziomie 6 a dla klubu na kartę klienta możemy mieć rabat na poziomie 4, czyli towar o wartości 300 zł. na max rabacie kosztuje 210 a dla nas 230.

Muszę się jeszcze dowiedzieć jaki jest koszt wyprodukowania karty którą będzie się trzeba okazać w IC.

Teraz pytanie ile będzie chętnych :?:

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 15 wrz 2011, 17:32

jak za darmo to pewnie wielu <ok>

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 15 wrz 2011, 18:24