[All] Modyfikacje - strumienica czy rura ?
[All] Modyfikacje - strumienica czy rura ?
Witam wszystkich klubowiczów. Potrzebuje fachowej porady:
Posiadam Audi 80 B3 1,8, 90KM, oznaczenie silnika JN i chciałbym wstawić w miejsce katalizatora rure przelotową albo strumienicę, co bedzie lepsze?
UFOtm: prosze nie wklejac linkow bezposrednio z allegro.
Posiadam Audi 80 B3 1,8, 90KM, oznaczenie silnika JN i chciałbym wstawić w miejsce katalizatora rure przelotową albo strumienicę, co bedzie lepsze?
UFOtm: prosze nie wklejac linkow bezposrednio z allegro.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 17:21 przez dancio, łącznie zmieniany 2 razy.
Ewentualnie kup dedykowany tłumik zamiast katalizatora, odkręcasz katalizator, przykręcasz tłumik i nie musisz nic spawać.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 17:19 przez mario2560, łącznie zmieniany 2 razy.
- KrUsZyNa
- Forum Audi 80
- Kontakt:
tak jak kolega pisał lepszy będzie tłumik, nie będzie brzęczećmario2560 pisze:Ewentualnie kup dedykowany tłumik zamiast katalizatora, odkręcasz katalizator, przykręcasz tłumik i nie musisz nic spawać.
O TAKI
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja mam wstawione strumienice zamiast katów, ale ktoś je wstawił tak nisko że w koleinach trę nimi po asfalcie co powoduje ich obróbkę mechaniczną i dziury które trzeba od czasu do czasu zaspawać. Po drugie jak się delikatnie przyspiesza to wydają dziwny dźwięk, taki jakby furczenie. Po trzecie są głośne, tzn. puszki jakoś tak rezonują ale to dla mnie plus bo fajnie to brzmi.
Ok dzieki wszystkim za pomoc. Nie ukrywam, ze chce troche zwiekszyc osiagi. Na głośności mi nie zależy, bo jak wiecie silniki JN buczą z pod maski po wciśnieniu pedału gazu do spodu
Firma rm-motors na allegro sprzedaje rury i strumienice i mowili ze auto moze byc zaledwie 5% głośniejsze.
Rura przelotowa u nich kosztuje 45 zeta, a strumienica 85 + koszty przesyłki.
W takim razie panowie na poczatku lutego kupie rure przelotową i bede rezał
Firma rm-motors na allegro sprzedaje rury i strumienice i mowili ze auto moze byc zaledwie 5% głośniejsze.
Nie wyawaj kasy na marne, jak wywalalem kata to koles mi zrobil przelot z tego co zostalo, koszt 50plndancio pisze:Ok dzieki wszystkim za pomoc. Nie ukrywam, ze chce troche zwiekszyc osiagi. Na głośności mi nie zależy, bo jak wiecie silniki JN buczą z pod maski po wciśnieniu pedału gazu do spodu