[b4 2.0 abt] pytananie o działanie klimatyzacji
-
- Forum Audi 80
[b4 2.0 abt] pytananie o działanie klimatyzacji
Witam, przeszukalem już wiele tematów o klimatyzacji, nie miałem jeszcze samochodu z tym i proszę napiszcie mi jak sprawdzić czy działa jak należy, jak kupiłem już to auto to nie było paska na klimie to założyłem i ciekaw jestem czy to oby napewno działa, bo wszędzie pisze że załączają się wentylatory po naciśnięciu guzika ac a u mnie jest jeden wentylator i nie włącza się, dziękuję z góry za odpowiedź:)
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
kolego po 1sze temat klimy zostaw sobie na wiosne,zimą z niej nie korzystasz wogóle 5st to klima nie ruszy, a nawet 7st i ani drgnie, napewno nie masz czynnika, ale najpierw zakład musi ci sprawdzić i napełni szczelność azotem - tu cie skasują 1szy raz, jeśli będzie wszystko oki napełnią układ czynnikiem ok 100 zł + szczelność, możesz mieć zajechaną sprężarke - dodatkowe koszta niestety oraz jeśli sprężarka będzie dobra a pojawi się gdzieś nie szczelność znowu dodatkowe koszta, jęśli będziesz mieć wszystko oki w sumie do 200zł powinno się zmieścić, a jak nie to koszta rosną wiadomo, mnie się wogóle lampka nie zaświeci poniżesz 5st +/- i klima nie działa i nie załączą się wentylatory.