[80 B4 2.0 ABK] Płyn hamulcowy
[80 B4 2.0 ABK] Płyn hamulcowy
Koledzy czy nie wiecie czy do Audi można stosować płyn chamulcowy K2 DOT3 lub R3? Przyznam się że nie wiem jaki był wlewany płyn poprzednio. :oops:
Ostatnio zmieniony 23 sty 2007, 22:52 przez tunning, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [80 B4 2.0 ABK] Płyn chamulcowy
NIE... wg zaleceń audi to minimum DOT4tunning pisze:Koledzy czy nie wiecie czy do Audi można stosować płyn chamulcowy K2 DOT3 lub R3? Przyznam się że nie wiem jaki był wlewany płyn poprzednio. :oops:
Re: [80 B4 2.0 ABK] Płyn hamulcowy
do audi 80 zalecane sa plyny hamulcowe z grupy dot-4 i nie ma tu znaczenia producent.aha mozna mieszac plyny roznych producentow lecz zawsze nalezy pamietac aby byla to grupa dot-4!!!!!!!!!!tunning pisze:Koledzy czy nie wiecie czy do Audi można stosować płyn chamulcowy K2 DOT3 lub R3? Przyznam się że nie wiem jaki był wlewany płyn poprzednio. :oops:
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Który... z płynów hamulcowych ...?)
Mam problemik....
- W zbiorniczku troche jest za mało płynu. Hamulce są z ABS-em. Z tym płynem auto było przywiezione. - Jakim płynem dostepnym u nas można uzupełnic ?
Dziekuje
- W zbiorniczku troche jest za mało płynu. Hamulce są z ABS-em. Z tym płynem auto było przywiezione. - Jakim płynem dostepnym u nas można uzupełnic ?
Dziekuje
nie chcialbym nadużywać Twojej uprzejmości ale gdybyś podpowiedział które firmy należą do tych "dobrych" to byłbym juz w pełni oświecony.... Domyślam się że płyn DOT-4 mimo swojej jednoznacznej nazwy produkowany jest przez rozne formy ....czarekj pisze:Wlej płyn DOT-4 dobrej firmy i bedzie ok.
Dzieki ..