Mam problem z wystartowaniem silnika po 4 miesiecznym postoju. Dolalem oleju gdyz go bylo malo, przygotowalem je do rozruchu, kolega zapozyczyl kabli i aku. Nic, konsola sie zajarzyla, glosny monotonny 'biiiiiiip' z przekaznika, rozrusznik zalapal, obkrecil sie raz i stana, a obrotomierz wariowal na skali. Jakby rozrusznik mial zbyt malo mocy by krecic.
Akumulator czy cos innego? Autko zakupione niedawno, wiec nie jestem z nim jeszcze tak rozeznany. Czy to mozliwe ze padniete aku. podlaczone kablami pod inne auto moze uniemozliwic rozruch?
Jesli ktos ma pojecie jaki akumulatorek zakupic bylbym wdzieczny, gdyz ten stary jest jakis nijaki (sonnac 55/540)
[90 b3 NG Coupe] - Nie ma wystarczajaco mocy by rozkrecic.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
jesli ladujesz akumulator od innego a swojego nie wyciagasz, to powinienes okolo 20min go ladowac od innego samochodu, powinienes troche dluzej pokrecic gdyz paliwo moglo sie cofnac z wezy po tak dlugim okresie nieuzywania
.. na pych nie polecam bo jak bedzie cos innego to zpowrotem bedziesz go musial zapchac :mrgreen:
no i ciekawe co miales w mrozy w ukladzie chlodzenia, a przeciez ladnie nam mrozilo
.. na pych nie polecam bo jak bedzie cos innego to zpowrotem bedziesz go musial zapchac :mrgreen:
no i ciekawe co miales w mrozy w ukladzie chlodzenia, a przeciez ladnie nam mrozilo
Wiesz, stalismy, ladowalismy nic nie dawalo. Ale z aku juz od jakiegos czasu mam problemy. 3 dni postoi, rozladowany. napiecie ostatnio jak sprawdzalem naladowany bylo na 9,7V. Jutro jade po pare czesci w tym nowe diuracellki do mojej zabawki zobaczymy czy go wtedy rozkreci.
Edit:
Plyn chlodniczy, ale to nic, stal w garazu podziemnym.
Edit2:
Benzyne spuszczalem z niego przed postojem. Ale to nie problem, silnik nie kreci.
[ Dodano: 2011-01-27, 15:38 ]
Nowy aku 65ah 600 i wykrecil, ladnie go rozbujalo mimo walnietej uszczelki pod glowica.
Edit:
Plyn chlodniczy, ale to nic, stal w garazu podziemnym.
Edit2:
Benzyne spuszczalem z niego przed postojem. Ale to nie problem, silnik nie kreci.
[ Dodano: 2011-01-27, 15:38 ]
Nowy aku 65ah 600 i wykrecil, ladnie go rozbujalo mimo walnietej uszczelki pod glowica.