[b3 1.8] spadek obrotów przy skrecaniu w prawo
-
- Forum Audi 80
[b3 1.8] spadek obrotów przy skrecaniu w prawo
Witam w moim audi 80 b3 znajduje sie instalacja gazowa i od jakiegos czasu zauwazyłem iz przy skrecaniu w prawo auto traci obroty i potrafi nawet zgasnac, natomiast przy skrecaniu w lewo zachowuje sie normalnie. Co to moze byc??
Swego czasu borykałem się z problemami jazdy na gazie. Silnik jak złapał temperature chodził na 3 garki i przy pełnym skręcie w prawo tracił obroty nawet do 200-300 obt/min.
Też myślałem, że membrany się skończyły.
Okazało się, że wszystko jest gitara, tylko kabelek na alternatorze (ten cienki (niebieski u mnie)) zaśniedział i nie przewodził prądu.
Zapytasz pewnie co ma piernik do wiatraka, ale po przeczyszczeniu tego kabelka wszystko wróciło do normy tzn silnik pracuje jak dawniej i nie gaśnie przy skręcie.
Nie wiem czy alternator (przez ten zaśniedziały styk) za dużo obciążał silnik, który nie miał już siły kręcić pompą wspomagania czy co. :shock:
Też myślałem, że membrany się skończyły.
Okazało się, że wszystko jest gitara, tylko kabelek na alternatorze (ten cienki (niebieski u mnie)) zaśniedział i nie przewodził prądu.
Zapytasz pewnie co ma piernik do wiatraka, ale po przeczyszczeniu tego kabelka wszystko wróciło do normy tzn silnik pracuje jak dawniej i nie gaśnie przy skręcie.
Nie wiem czy alternator (przez ten zaśniedziały styk) za dużo obciążał silnik, który nie miał już siły kręcić pompą wspomagania czy co. :shock:
- davidpolska
- Forum Audi 80
witam, ja tez mam ten sam problem, przy skręcaniu w lewo na luzie naprzykład z górki jak jade to obroty spadają do 600-700 , jak wyrównam auto to normalnie, wprawo nic się nie dzieje. Instalacje mam od października 2006, w sumie przejechanejakies 15 tys km na gazie, byłe u gazownika i wymienił mi reduktro na nowy bo myśłał ze to wina reduktora, ale nic a to nic sie nie zmieniło , dalej mu spadają obroty, pomóżcie co to moze byc> Na benzynie nic się nie dzieje ,, wszystko ok, i jeszcze zapytam ile powinny wynosić obroty przy rozgrzanym silniku tak okolo 90 stopni, a ile przy zimnym. HELP :!: