[B4 1,9 TD] Nie ma mocy
[B4 1,9 TD] Nie ma mocy
Witam serdecznie wszystkich. Moi drodzy mam problem z moim b4 mianowicie: wymieniłem w nim turbo i przepustnicę powietrza ale auto niestety nie ma mocy, jest straszny muł, a dopiero po osiągnięciu 3000 obr. włącza się turbo i jakoś jedzie ale to jest nie to auto! a na dodatek straszna katorga dla diesla taka jazda zwłaszcza na zimnym silniku. Bardzo proszę o radę co może jeszcze być do wymiany lub gdzie mogę się poradzić. Oczywiście wymienione części są 100% sprawne dlatego przyczyna musi być gdzie indziej. <rotfl>
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, 18:02 przez elvis998, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Przecież AAZ nie ma czegoś takiego jak przepustnica powietrza :roll:elvis998 pisze:przepustnicę powietrza
Zanim zaczniesz wymieniać, najpierw wyreguluj dobrze silnik - kąt wtrysku, sprawdzić czy turbina daje ciśnienie itp. Wiele było już o tym na forum.elvis998 pisze:Bardzo proszę o radę co może jeszcze być do wymiany
kurcze turbina połączona jest z filtrem powietrza i na jego klapie zainstalowany jest ten przepływomierz, o jakie wyniki chodzi kolego więc na to wygląda że w AAZ jest przepływomierz :roll:
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, 19:00 przez elvis998, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Cyknij chłopie fotkę ,bo mnie ciekawość zżera ,coś ty tam wymienił .Jedno jest pewne ,na pewno nie jest to przepływomierzelvis998 pisze:kurcze turbina połączona jest z filtrem powietrza i na jego klapie zainstalowany jest ten przepływomierz,
[ Dodano: 2011-01-25, 23:25 ]
To akurat normalne w fabrycznym AAZ -cie .Zamulony z premedytacją przez fabrykę ,prostym (zamiast stozkowego )boost pinem w LDA .Temat rzeka i długo by pisać .Wpisz sobie w goglach :regulacja LDA i pierwszy temat masz na forum vw golfa ...miłego czytania .A pina mam jakbyś chciał wymienić drobna rzecz za śmieszną kasę a budzi do życia zamulony silnik AAZ -ta skuteczniej niż cokolwiek innego...miałem w swoim to wiem :mrgreen:elvis998 pisze: Moi drodzy mam problem z moim b4 mianowicie: wymieniłem w nim turbo i przepustnicę powietrza ale auto niestety nie ma mocy, jest straszny muł,
spoko koledzy zrobię fotę i wrzucę.
[ Dodano: 2011-01-26, 11:31 ]
[ Dodano: 2011-01-26, 11:31 ]
to część z rysunku 9a tylko u mnie trochę inaczej wygląda i włożyłem tą cześć z seata 1,9 td. A może nie mam orginału silnika i stąd te niedomówienia może ktoś wcześniej robił przekładkę silnikaJarewa pisze:Nie ma takiej rzeczy w aaz jedynie 1z pokasz która to część na rysunku?
link
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
<hmm> Jeżeli jest do tego wtyczka to wychodzi że to właśnie przepływomierz wymieniłeś.Żeby rozwikłać zagadkę odpowiedz tylko na jedno pytanie ,czy pompę wtryskową masz na linkę czy nie ? Bo jeżeli na linkę to to co wymieniłeś jest zupełnie zbędne temu silnikowi do pracy i pełni jedynie rolę przejściówki do połaczenia filtra z dolotemelvis998 pisze:to część z rysunku 9a tylko u mnie trochę inaczej wygląda i włożyłem tą cześć z seata 1,9 td. A może nie mam orginału silnika i stąd te niedomówienia może ktoś wcześniej robił przekładkę silnika