[B3/B4 all]Wskaźnik paliwa nie opada do zera
[B3/B4 all]Wskaźnik paliwa nie opada do zera
czemu wskazówka na wskazniku paliwa nie spada do zera ??
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 17:55 przez daro, łącznie zmieniany 1 raz.
Ano dlatego że tak masz wskaźnik ustawiony
wyjmij zegary i zobaczysz z tyłu, że jest możliwość wyskalowania tego wskaźnika (poprze przekręcanie prawo-lewo czarnego pizdryczka) tak by wskazywał Ci 0 gdy nie masz nic zalane,lub gdy masz zalane 4, 6, itp itd
po prostu na pusty bak wyskaluj sobie do 0 np i będzie Ci wskazywać 0 gdy faktycznie będziesz miał 0
rozumisz?
wyjmij zegary i zobaczysz z tyłu, że jest możliwość wyskalowania tego wskaźnika (poprze przekręcanie prawo-lewo czarnego pizdryczka) tak by wskazywał Ci 0 gdy nie masz nic zalane,lub gdy masz zalane 4, 6, itp itd
po prostu na pusty bak wyskaluj sobie do 0 np i będzie Ci wskazywać 0 gdy faktycznie będziesz miał 0
rozumisz?
-
- Forum Audi 80
Obejdzie się bez wyciągania zegarów, musisz jedynie poprosić o pomoc kogoś kto zachodował długolaśnie paznokiety - pierwsze pokrętło po prawej (czwarte od lewej) jest wyciągane, jak uda Ci się je wyciągnąć to możesz spokojnie kręcić - UWAGA bo to wyciągane dziadostwo lubi spaść na podłogę i wtedy jest bieda - u mnie znalazło się na wycieraczce pod fotelem po 2-ch tygodniach(!). Druga sprawa to należy uważać żeby nie przedobrzyć, ja sobie poustawiałem wszystko lalunia i równo i.... skończyła mi się waha mimo, że wskaźnik dopiero co wszedł w rezerwę, ustawiłem tak aby było ok 20l na rezerwie i kupiłem AC - teraz mam kontrolkę rezerwy
WSKAŹNIK PALIWA
Witam. Masz ten sam problem co ja. Niestety jest to wina wskaźnika poziomu paliwa. Załozyłem drugi licznik i jest ok. Nie pomoże nawet wymiana stabilizatora napięcia na płytce licznika. Nie szukaj tez przyczyny w zbiorniku paliwa i czujniku poziomu benzyny - one są najprawdopodobniej ok. Jeżeli masz licznik VDO, to najprawdopodobniej jest zwarta część uzwojenia ustroju pomiarowego wskaźnika. W przypadku licznika UN4 nie wiem jak to jest dokładnie, bo zdaje mi sie że ustrój jest troche innej konstrukcji. Sam wskaźnik poziomu możesz kupić na allegro za około 20 złotych. Wymienisz sobie sam bez problemu. Tylko nie kupuj od kwiatek848 - wredna baba. Pozdrawiam.
- radek kocio
- Forum Audi 80
WSKAŹNIK PALIWA
Wskaźnik w wykonaiu UN4 ma z tyłu dwa pola kontaktowe w które wkręca się śrubki łączące wskaźnik z płytką, natomiast we wskaźniku VDO sa wystajace dwie śrubki kontaktowe, które wkłada sie w płytkę i dokręca nakrętkami. Z tego co pamiętam to śrubki w VDO mają chyba też większa średnicę. Dodatkowo możesz rozróżnić je po opisie na tarczy nad wskazówką, ale dokładnie co tam byc powinno to nie pamietam. Pozdro.