Witam!
Mam pytanko:
Przy skręcaniu w lewo strasznie mi coś strzela w lewym kole. Nie za każdym razem, ale jak np: nawracam i strzeli, to jak stane w tym momencie to przy ruszaniu kierownicą skręconą w lewo cały czas strzela. Czasami nawet strzeli przy większej dziurze ale rzadziej. Wymianiane było całe zawieszenie, łącznie z amortyzatorami, odbojami i łożyskami na amorach.
Zaczęło się tak dziać właśnie po wymianie zawieszenia. Co to może być? Może coś źle poskładali?
pozdro
[80 b4 1.9 TDI 1Z] Strzela przy skręcaniu w lewo
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Ja mam podobnie i jest to wina spręzyny (źle osadzona na tależyku czu cos takiego) i strzela przy skręcie i prostowaniu. Weź lewarek, i podnoś na nim powoli te koło które strzela w pewnym momencie jak już sie troche autko podniesie powinieneś usłyszeć podobny(tylko cichszy naturalnie) dzwięk. No ale przyczyną może też być coś innego. Gdzieś ostatnio był podobny temat rozejrzyj się
Jednak to nie była dobra diagnoza..... Coraz gorzej mi to koło strzelało, pojechałem do mechanika i okazało się, że była niedokręcona nakrętka na amortyzatorze (wkład). Wyciągnął amortyzator i jeszcze raz wszystko dokładnie poskładał. Teraz wszystko jest ok. Nic nie puka, przestało drgać przy ruszaniu i lepiej się prowadzi. Nareszcie
- Brother_red
- Forum Audi 80